Subiectul legat de momentul perfect al zilei in ceea ce priveste antrenamentul este unul foarte dezbatut. Unii sunt de parere ca dimineata e cel mai potrivit sa ne antrenam, altii spun ca seara. Deci, pana la urma, ce alegem, antrenament dimineata sau seara? Hai sa ne lamurim cum sta treaba.

antrenament dimineata

De-a lungul timpului, s-au facut foarte multe cercetari pe baza acestui subiect si, in principal, s-a dovedit ca cei care se antreneaza dimineata….departe ajung 🙂 De ce? Pentru ca au un metabolism mai bun, au o concentrare mai sporita, se odihnesc mai bine si au rezultate mai bune pe termen lung, pentru ca corpul nostru iubeste rutina si efectele asupra corpului/organismului se vor vedea mult mai repede.

Pe de alta parte, se spune ca persoanele care se antreneaza seara au mai multa forta la antrenament si au tensiunea arteriala mai mica.

Avand in vedere ca parerile sunt impartite si tinand cont ca fiecare organism functioneaza diferit, cel mai bun moment al zilei pentru a ne antrena este atunci cand simtim, atunci cand avem cheful necesar, starea necesara, dispozitia necesara, timpul necesar, energia necesara. Pentru unele persoane, antrenamentul de dimineata este cel mai bun, in timp ce pentru altii, dispozitia pentru antrenament este mai buna seara.

Eu, personal, prefer sa ma antrenez dimineata, pentru ca am foarte multa energie. Cu cat stau mai mult si trece mai mult din zi, energia imi dispare si parca nu mai am acelasi elan pe care-l am la inceput de zi. Deci, pentru mine, ora perfecta este ora 10 dimineata, dar s-a intamplat sa merg si mai devreme.

In mod normal, persoanele care fac sala in mod regulat, isi gasesc acel interval de timp zilnic in care se antreneaza, acest lucru devenind o rutina zilnica, un stil de viata. E ca si cum te-ai duce la serviciu, la scoala. Un program bine stabilit ne ajuta sa devenim mai organizati, mai responsabili si ne motiveaza, bineinteles. Hai sa spunem ca devenim mai disciplinati. 🙂

Personal, am experimentat aceasta parte cu momentul perfect al zilei, chiar cand m-am apucat de sport in adevaratul sens. La inceput mergeam la sala ba dimineata, ba pe la mijlocul zilei, ba seara si, sincera sa fiu, mi-am dat seama ca, cu cat amanam mai mult antrenamentul si cu cat schimbam ora de la o zi la alta, cu atat intervenea lipsa chefului de a mai merge la sala si imi era chiar lene sa merg. Si eu chiar nu fac mai mult de 10 minute pana la sala, pe jos. Dar, pur si simplu, in mintea mea interveneau tot felul de lucruri, cum ca nu ma mai schimb, nu ma mai pregatesc, parca mi-e somn, parca sunt prea obosita, nu mai am chef, nu mai am energie si nici starea necesara, lucruri care nu erau deloc in avantajul meu, pentru ca mi-a fost foarte greu o perioada sa ma organizez, de aceea eram de multe ori gata sa ma las, pentru ca nu ma puteam organiza pe acest plan.

Mai tarziu, am inteles importanta setarii unei ore de antrenament pe zi, sau, mai bine zis, a unui interval (dimineata) si am incercat, pe cat posibil, sa respect acel interval, cu mici diferente de o ora, maxim doua, atunci cand aveam si alte lucruri de facut dimineata si eram nevoita sa ma organizez cat mai bine.

Asadar, nu exista o regula anume in ceea ce priveste ora la care ne antrenam, ci corpul nostru ne va spune cand este pregatit, cand este gata de miscare. Ideea e sa-l ascultam si sa nu lasam mintea sa intervina cu fel si fel de scuze, asa cum se intampla de obicei.

Voi cand preferati sa va antrenati, dimineata sau seara?

Cu drag,

semnatura-vietii

 

4
Distribuie mai departe

2 thoughts on “Antrenament dimineata sau seara?”

Lasă un răspuns