Multe persoane se feresc de antrenamentele cu greutati, pentru a nu avea un aspect prea masculin, si aici ma refer in special la fete, care prefera oricand exercitiile cardio, in defavoarea greutatilor. Printre intrebarile recente pe care le-am primit de la voi, cele mai frecvente sunt legate de genuflexiuni, celebrele squats si cum ne ajuta ele sa ne tonifiem. Mai jos, vei afla cam tot ce vrei sa stii despre genuflexiuni.

IMG_1935

Cateva dintre intrebari suna cam asa:

1.Ce mușchi implica genuflexiunile?

Genuflexiunile lucreaza fesierii (fundul), cvadricepsul si bicepsul femural, DAR abdomenul, partea lombara, gleznele sau gambele au rol de sustinere in exercitarea genuflexiunilor. Asta, ca sa stii ca trebuie sa iti antrenezi toate grupele musculare, pentru a avea o postura cat mai buna si pentru a realiza cat mai corect exercitiile.

2. Cat de des trebuie sa fac genuflexiuni?

Avand in vedere ca muschii trebuie sa se relaxeze, e bine sa lasam fiecare zona sa se recupereze timp de cateva zile. Nu va sfatuiesc sa faceti zilnic genuflexiuni sau sa exagerati cu antrenamentul pe o singura grupa, ci sa fiti cat mai echilibrati si sa va antrenati cu cap.

3. Cate repetari trebuie sa fac?

Pentru forta, intre 6-8, iar pentru hipertrofie (crestere musculara), intre 8-15.

4. Genuflexiunile lucreaza si abdomenul?

Da, categoric. Abdomenul este implicat si el atunci cand facem genuflexiuni, deci va lucra.

5. Genuflexiunile te ajuta sa slabesti?

Da, genuflexiunile te ajuta sa slabesti, intrucat fiind unul dintre cele mai solicitante exercitii, ai nevoie de mai mult efort pentru efectuarea lor, astfel vei arde calorii in timpul antrenamentului. Pe masura ce se dezvolta masa musculara in acea zona, organismul va arde si mai multe calorii, deci slabitul este si pe termen lung.

6. Genuflexiunile sunt cardio?

Genuflexiunile pot fi atat cardio, cat si exercitiu cu greutate, pentru forta/tonifiere/cresterea masei musculare. Daca sunt facute cu greutati, nu mai intra in categria exercitiilor cardio, decat daca sunt facute prin sarituri sau exercitii care pun inima in miscare.

7. Genuflexiunile afecteaza spatele?

Genuflexiunile facute corect diminueaza durerile de spate si confera o mai buna postura si un mai bun echilibru al corpului.

8. Trebuie sa te lasi cat mai jos la genuflexiuni, ca sa lucreze?

Sa faci o genuflexiune mai usoara cu mai mult control asupra ei este mult mai ok decat sa te lasi pana jos si sa pierzi controlul. Forma e cea mai importanta si postura. Atata timp cat ai control pe ceea ce faci, e tot ce conteaza.

9. Daca fac genuflexiuni, scap de celulita?

Da, genuflexiunile te pot ajuta sa scapi de celulita. Cu o alimentatie sanatoasa si un antrenament corect, vei scapa rapid de celulita. Ambitie sa ai 🙂

10. Dupa cat timp vad rezultate?

Consistenta cu care faci exercitiile si dedicarea conteaza enorm. Daca te tii de sala si ai un antrenament corect, echilibrat si bine planificat, prin care sa iti lucrezi intregul corp, rezultate poti vedea chiar si dupa 2-3 saptamani.

Sper ca acest articol sa-ti foloseasca si sa intelegi mai bine care e treaba cu genuflexiunile si care este rolul lor.

Daca ai intrebari, mi le poti adresa mai jos sau pe pagina de facebook mihaelaoprea.com.

Cu drag,

4242453rsawsewq41qwe213ae213

 

18
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns