Grasimea de pe burta chiar a devenit un subiect important, motiv pentru care am decis să scriu un articol despre asta, mai ales că tocmai au trecut sărbătorile și probabil că v-ați cam făcut de cap. Și nu negați, că știu că așa e !

Astazi vă voi spune cateva lucruri despre grasimea de pe burta, despre cum se depune și despre cum scapam de ea prin cateva etape importante, astfel încât să fim mulțumiți de corpul nostru și să ne simțim bine.

39982292_2364906923550293_6864339529877159936_n

Vreau să vă spun, pentru început, că burta spune mereu adevărul. Chiar dacă poate părea ciudat, burta acumulează tot ceea ce noi consumăm, fiecare tip de alimente și ne definește stilul de viață. Nu vreau să acuz pe nimeni de nimic, Doamne ferește, dar acest lucru ar trebui să ne pună puțin pe gânduri, pentru a deveni mai conștienți că sănătatea ține de alimentație și de stilul de viață pe care-l ducem. Și, bineînțeles, fie că suntem femei sau bărbați, ar trebui să avem încredere în noi și să ne simțim bine în corpul nostru, având grijă de el prin mișcare, exerciții, alimentație, masaje etc.

Când ai grăsime pe burtă, să știi că acolo se află în ordine: alcoolul (berea, în special), zahărul (dulciurile), făinoasele (carbohidrații) și pe ultimul loc, grăsimea (grăsime din carnea de porc, slănina, de exemplu). Așa că, trebuie să înțelegi că degeaba te înfometezi ca să dai grăsimea jos, pentru că, dacă nu elimini toate aceste alimente pentru a-ți atinge scopul (să dai grăsimea de pe burtă jos), nu vei reuși. De asemenea, dacă renunți la aceste tipuri de alimente, poți mânca absolut câte calorii vrei pe zi, luându-le din alimente sănătoase, pentru că grăsimea de pe burtă va fi prima care va dispărea. De ce? Pentru că grăsimea de pe burtă apare în urma a tot ce este metabolizat în ficat (alcoolul este trimis pe burtă, iar zahărul la fel, este trimis direct pe burtă).

O chestie importantă este că, datorită hormonilor masculini, bărbații sunt primii predispuși la grăsime pe burtă și acest lucru chiar se simte la mărimea de la pantaloni :)) și nu glumesc. De obicei, la bărbați, circumferința taliei trebuie să fie sub 100. La femei, sub 80. Deci, țineți cont și de acest mic detaliu.

abdomenele-nu-te-scapa-de-burta-ce-trebuie-sa-faci-pentru-a-scapa-de-grasimea-abdominala_size20

Grasimea de pe burta mai poate proveni și din lipsa de exercițiu abdominal, putându-se corecta prin postura corectă. Asta, pe lângă abdomene, dacă e să ținem cont și de exercițiile de la sală. De exemplu, dacă ne ținem în permanență abdomenul încordat, abordând o postură dreaptă, grasimea nu se vede la fel de tare ca și când stăm cu spatele aplecat și ni se strâng „pliurile”, sa le zic așa. Deci, sugeți burta și spatele drept ! 🙂

Cum putem scapa, deci, de grasimea de pe burta?

Eliminând alcoolul, în primul rând. Cu atât mai mult berea. Berea are anumite proprietăți care o fac să se depună direct pe burtă. Are un mecanism special, care o trimite direct în acea zonă. Dacă știți că aveți burtă, renunțați la bere măcar o lună de zile și veți slăbi cel puțin 5 kg și câțiva cm în talie.

Eliminați zahărul/sucurile de fructe. Ele fermentează în ficat, se transformă în alcool și uite așa, un pahar de suc, se transformă într-un pahar de bere. Deci sucul se consideră ca fiind asemănător berii.

Curățați-vă stilul alimentar de carbohidrați, măcar la masa de seară. Eliminați pâinea, cartofii, orezul, pastele. Aceste făinoase se depun pe burtă, mai mult decât alte făinoase/alți carbohidrați. Masa de seară ar trebui să fie ușoară, pentru ca organismul să fie relaxat pe timpul nopții și să vă puteți odihni bine. Atenție și la nuci, alune, migdale, care se ronțăie, de obicei, seara, în fața televizorului, alături de un pahar cu bere…….. :)) nu sunt bune, dacă vreți să dați repede grasimea de pe burta jos. Am eu ceva cu berea aia.

O rețetă anti-burtă, valabilă pentru românul recent scăpat de la masa de sărbători cu câteva kg în plus, ar fi două ciorbe/supe (recomand supa de varza) pe zi, una la prânz, una la cină. Veți slăbi considerabil și chiar se va topi grasimea de pe burta rapid. Ciorba să fie ușoară, cu legume puține. Iar, la micul dejun, un iaurt sau un ou, ca să nu fie tot ciorbă :)))) Nu faceți asta la nesfarșit, ci doar o perioadă, cât să vedeți că funcționează și să vă organizați un program sănătos după aceea. Tot acest proces să dureze maxim o lună de zile, după care mare atenție la cum mâncați/cat mâncați/ce mâncați.

Cabbage-Soup-Diet-Review-722x406

După ce reușiți să vă țineți de acest proces, încercați să priviți alimentele „interzise” (nu stiu cum sa le numesc altfel) cu oarecare ezitare, gândindu-vă că dacă exagerați cu ele sau mâncați iar în neștire, să zicem, cartofi prăjiți, paste, chipsuri, făinoase sau dulciuri, veți ajunge de unde ați plecat și nu vă doriți asta. E ca și cum ai spune: „Hei, tu te depui pe burtă și nu cred că vreau să te mănânc. Nu suntem prieteni.”

Tot ce am scris mai sus nu este o regula, nu este o dieta drastica sau ceva strict, ci este ceva optional pentru fiecare, depinzand numai și numai de voi cum vreți să vă trăiți viața, lamentându-vă de kilogramele în plus sau bucurându-vă de încredere în sine, energie, sănătate, frumusețe, pentru că, așa cum știți, frumusețea vine mereu din interior, iar dacă suntem sănătoși, suntem frumoși.

Învățați să vă opriți mâna atunci când râvneste la mai mult și să vă impuneți că limitele au și ele rostul lor.

Eu vă doresc sănătate, vă doresc să arătați așa cum vă doriți și să aveți o viață frumoasă și sper ca sfaturile mele să vă fi fost de folos.

Dacă v-a plăcut articolul și-l considerați util, dați un like paginii de facebook mihaelaoprea.com.

 

Kisses!

semnatura-vietii

 

 

 

 

 

 

11
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns