Asa cum, probabil v-ati dat seama deja, subiectul despre care vă voi povesti astăzi este rinoplastia. Va fi un articol mai lung (sper că stați bine cu răbdarea), în care vă voi împărtăși în detaliu experiența mea, motivele pe care le-am avut pentru a apela la o astfel de intervenție, precum și satisfacția pe care o simt acum, la două săptămâni de la operație.

47452964_218357939080085_5651601813875458048_n

Cum a început totul?

Ca să fiu sinceră, niciodată (până în prezent) nu am fost mulțumită de aspectul nasului meu. Chiar dacă nu am primit neapărat critici în legătură cu aspectul nasului și nici nu am fost aspru judecată pentru asta în trecut, dintotdeauna am avut o mare problemă cu felul în care arăta și nu m-a mulțumit niciodată. Nemulțumirea asta se datora unui accident pe care l-am avut în copilărie, la grădiniță, pe la vârsta de 5 ani, când, din cauza unei căzături, mi-am spart nasul în toată splendoarea lui, mi s-a umflat, s-a mărit si, în timp, s-a dezvoltat o cocoașă care a devenit complexul meu de toate zilele. Am început, treptat, să îmi pierd tot mai mult încrederea în mine din această cauză. Cât am fost copil, nu am conștientizat atât de mult partea estetică și modul în care îmi afecta ea încrederea în mine, dar în timp, s-a intensificat destul acest complex. Nu mă simțeam bine în pielea mea, trebuia să fiu atentă cum stau la poze, din ce parte, cum mă manifest în fața oamenilor, cum zâmbesc, nu-mi plăcea să stau cu profilul în public, pentru că din profil se vedea cel mai tare forma nasului, precum și cocoașa aceea de care vorbeam mai sus, iar de vârf, nu mai zic, vârful îmi cobora de fiecare dată când zâmbeam, așa că, de multe ori, îmi mascam zâmbetul cu mâna, pentru că nu mă simțeam confortabil cu acea imagine din profil (și nu numai), a nasului meu.

be406e30-95cd-4a3d-8034-a6b4d10d3a33

c176fc52-178e-4a23-b821-45ceef2e076b

Ei bine, aspectul nu era tot. În timp, mi s-a format și o deviație de sept care mi-a provocat multe probleme respiratorii. Mă trezeam des în timpul nopții, pentru că nu mai puteam respira pe nas, mi se înfunda nasul zilnic, deci aveam probleme și pe partea  cu sănătatea. De aceea, la 19 ani, adică in 2012, am apelat la prima intervenție de rinoplastie (rinoplastia primară), care nu m-a mulțumit deloc, dar deloc ! După acea operație, am rămas cu multe dintre problemele pe care le aveam și înainte, mai ales cu cele de ordin estetic. Cu respirația încă mai aveam anumite probleme, dar, ce m-a deranjat cel mai mult a fost că doamna doctor la care apelasem la vremea respectivă mi-a promis un rezultat estetic exact pe gustul meu, rezultat pe care nu am reușit să-l văd după operație. Când mi-am manifestat nemulțumirea cu privire la rezultat, răspunsul doamnei doctor a fost unul scurt: „Rezultatul se va vedea peste cateva luni, ai răbdare”. Am crezut în ea și am tot avut răbdare, și am avut, și am avut…și nimic. Nasul meu chiar nu se schimba deloc, avea aceeași formă inestetică de dinainte de operație. Și au mai urmat șase ani de neîncredere și nemulțumire, timp în care mi-am propus să mai apelez la o astfel de intervenție, am căutat doctori, păreri, am pus întrebări, căutam de data aceasta un doctor care să-mi ofere încredere, cu care să pot vorbi deschis despre dorința mea, despre rezultatul pe care vreau să-l obțin, un doctor care să îmi ofere liniște și siguranța că pot să am nasul pe care mi-l doresc și la care visez de atâția ani…

Și l-am găsit.

Este vorba despre domnul doctor Dinu Dumitrascu, din Cluj-Napoca și vă spun cu mâna pe inimă că este cel mai bun doctor pe care l-am întâlnit în viața mea. Tot ce vă povestesc acum este real, este ceea ce simt, ceea ce trăiesc și nu am cuvinte să vă spun cât de fericită sunt că l-am întâlnit și că am apelat la dumnealui, pentru că, în sfârșit am nasucul pe care l-am visat dintotdeauna (poate chiar mai frumos decât l-am visat eu) și nu am decât cuvinte de laudă, recunoștință, mulțumire, respect, admirație, apreciere, la adresa domnului doctor.

După multe căutări…

Încă de când l-am cunoscut, am știut că dr. Dinu Dumitrascu va fi cel care mă va ajuta să-mi îndeplinesc visul și îmi va reda încrederea în mine, și spun asta deoarece, până să ajung la dumnealui, în lunga mea căutare de șase ani, nu am găsit doctorul care să mă convingă că a doua intervenție de rinoplastie va avea succes. Chiar nu a fost nimeni să îmi dea siguranța că a doua oară va fi bine, mai ales că încrederea mea scăzuse considerabil după prima intervenție. Vă spun sincer, domnul doctor Dinu Dumitrascu a fost singurul care a înțeles de la bun început ce vreau, singurul care a avut răbdare cu mine, care m-a ascultat cu atenție, care m-a sprijinit și m-a făcut să înțeleg că da, ceea ce vreau este complet firesc și realizabil, și, ce era mai important, că poate să facă asta. Am avut mare încredere în dumnealui de la bun început, mai ales că eu mai avusesem și o intervenție de mărire de buze tot la domnul doctor, care, la fel, a ieșit exact cum mi-am dorit, frumos si natural. Am scris despre ea aici, dacă sunteți interesate.

Cum a decurs totul?

Am programat de comun acord o consultație, în care domnul doctor și-a dat seama exact despre ce este vorba, am dus câteva poze cu modele de nas care îmi plăceau, am discutat deschis despre ce vreau (un nas ușor curbat, mai subțire, cu vârful ridicat), mi-a spus opinia dumnealui, am stabilit împreună care va fi rezultatul final și am apreciat enorm dedicarea și căldura cu care am fost primită și servită de fiecare dată când mergeam la clinia Novia, acolo unde domnul doctor își desfășoară activitatea.

Reminder: 20.11.2018

Următoarea întâlnire după consultație, a fost în ziua cu rinoplastia, mai exact, 20 Noiembrie 2018. Aceea a fost data decisivă, pe care o așteptam ca pe cel mai inedit lucru din lumea asta. Am ajuns la clinica Interservisan marțea la ora 10:30, unde mi s-au făcut analizele necesare dinainte de operație, totul a decurs bine, astfel încât la ora 11 și ceva, terminasem cu toate și am făcut o mică plimbare la mall, ca să-mi ocup timpul până când trebuia să intru în operație. La 13:30 m-am întâlnit cu domnul doctor, am mai avut o mică discuție înainte de intervenție, în care am înțeles încă o dată că mă aflu în fața doctorului care îmi va schimba viața și-mi va reda încrederea în mine.

La ora 14, am ajuns în salonul unde urma să mi se facă anestezia, iar doamna anestezistă, o profesionistă, un om minunat,  m-a tratat incredibil de bine și m-a liniștit că totul va fi în regulă. Îmi amintesc că m-am întins pe pat, mi s-a pus o branulă și cred că după vreo 2-3 minute, am și adormit.

Când m-am trezit, după operație, eram la Terapie Intensivă, unde doamnele asistente au avut grijă în permanență să fiu bine. A venit și domnul doctor să vadă cum mă simt, toată lumea mă întreba dacă sunt bine și da, chiar eram foarte bine. Eram cu fața bandajată, dar nu mă durea nimic. Spre deosebire de prima intervenție, din 2012, lucrurile au fost complet diferite de data asta, iar starea mea era una perfectă. Deși, în multe cazuri, pacienții se învinețesc sub ochi după o astfel de operație, se umflă foarte tare la față, au stări de vomă, au amețeli și nu se pot ține pe picioare, eu nu am avut astfel de probleme. Nu m-am învinețit decât foarte puțin, mai degrabă arăta ca o zgârietură, nu am fost umflată, iar de ridicat, am reușit să mă ridic și să merg pe picioarele mele de la Terapie Intensivă până în salon, fără să amețesc sau să mi se facă rău. Dacă la prima intervenție din 2012 am reacționat chiar rău, aveam amețeli mari, mă învinețisem destul de tare, de data asta a fost totul perfect. Deci, doctorul face diferența și vă sfătuiesc să fiți foarte atenți pe cine alegeți pentru o intervenție de acest fel. Și organismul contează, într-adevăr, dar doctorul care realizează operația este extrem de important, iar la mine s-a văzut o diferență colosală.

Când am ajuns în salon, am început să-mi fac câteva poze, să le am amintire, m-am uitat la televizor și am reușit să beau apă.

Bucuria mea foarte mare a fost că am reușit să respir pe nas încă de la început, pentru că aveam două tuburi de silicon în nas care făceau posibilă respirația, tuburi pe care mi le-a scos domnul doctor după două zile de la intervenție. Dacă vă întrebați cât de dureros e cand se scot tuburile acelea, să știți că nu este deloc dureros. Am tot citit păreri că doare extrem de tare, multe persoane se plângeau că e extrem de greu, chiar nu este greu, nu este dureros, sincer. Pe lângă că e vorba de câteva secunde (cred că nici 6 secunde nu a durat totul), simți doar un mic deranj, dar atât, nu doare nimic.

Perioada de după operație

În 20 am fost operată, în 21, la ora 13 eram deja acasă, în pat, mă uitam la filme. A fost super ok, m-am simțit foarte bine.

După operația de rinoplastie, se doarme numai pe spate o perioadă. Pentru mine a fost puțin mai greu în primele zile să fac asta, pentru că, de obicei, eu dorm în toate pozițiile posibile și nu sunt obișnuită. Dar, după câteva nopți de dormit pe spate, a devenit deja un obicei.

La șapte zile de la operație, am fost din nou la clinică să mi se îndepărteze atela și bandajele și acela a fost momentul în care mi-am văzut nasucul și am fost extrem de mulțumită. Ce zic extrem, mi se pare un cuvânt prea mic, am fost in extaz. A fost un impact foarte, foarte puternic și mi-am văzut visul îndeplinit, finally. Eu îmi dădusem seama și prin pansament că nasul căpătase deja o nouă formă, era ridicat, era curbat, așa cum îmi doream, dar când l-am văzut fără bandaj, am fost în culmea fericirii. Îmi venea să sar de bucurie, să îmbrățișez pe toată lumea, eram cea mai fericită persoană de pe pământ. Când mi-am văzut nasul atât de frumos, exact cum mi l-am dorit, i-am fost profund recunoscătoare domnului doctor și l-am îmbrățișat puternic, efectiv, nu știam cum să-mi mai manifest bucuria.

După îndepărtarea bandajelor, am mai rămas încă trei zile cu un mic pansament transparent pe nas.

IMG_5975

 Practic, domnul doctor Dinu Dumitrascu mi-a schimbat viața și este, fără îndoială, cel mai bun doctor pe care-l puteți alege. Spun cel mai bun doctor, nu doar pentru că a lucrat impecabil, ci și pentru că, înainte de a afla de dumnealui, am consultat și alți doctori din Cluj-Napoca, care nu mi-au inspirat încredere și nici nu m-au convins foarte mult. Unii spuneau că a doua intervenție va fi complicată, că nu trebuie să am așteptări foarte mari, pentru a nu fi dezamăgită, alții spuneau că după ce s-a intervenit o dată, va fi destul de greu să obțin rezultatul pe care-l vreau, unii mi-au spus cât de grea și riscantă e rinoplastia secundară etc. Eu voiam să știu doar atât, dacă se poate sau nu se poate, dacă am așteptări realiste sau nu, nu voiam răspunsuri pe jumătate. Iar dr. Dinu Dumitrascu mi-a răspuns cu răbdare și profesionalism la orice întrebare, m-a lămurit, și a făcut ca totul să pară mai simplu. Din punctul meu de vedere, pe lângă faptul că este un medic extrem de bun, este și o persoană foarte caldă, un om foarte răbdător, de care nu ai cum să nu prinzi drag și nu ai cum să nu te atașezi. Orice pacient care-și dorește o intervenție de acest gen, are nevoie de un doctor care să fie atent la nevoile lui, iar dr. Dumitrascu este exact ce căutam în tot acest timp. Singurul regret pe care l-am avut a fost că nu l-am întâlnit mai devreme, dar, toate la timpul lor 🙂

De ce contează atât de mult pentru mine această intervenție?

Pentru că mi-a schimbat viața. Pentru că mi-a schimbat viziunea asupra mea. Pentru că îmi oferă încredere. Pentru că e important să te iubești pe tine însuți. Pentru că încrederea pornește de la noi înșine și, așa cum ne vedem pe noi, ne văd cei din jur.

IMG_6034

Eu sunt foarte mulțumită de intervenția prin care am trecut, de rezultat în sine nu mai zic, practic, nici nu am simțit cât de ușor a trecut totul.

Aș dori să mai punctez faptul că aceasta nu este forma finală a nasului, mă aflu în plin proces de vindecare, rezultatul final observându-se abia la un an de la intervenție. Până la un an, nasul va trece, treptat, prin anumite schimbări, care-i vor da, până la urmă, o formă finală. Eu voi reveni cu update după o anumită perioadă, pentru a vă ține la curent cu schimbările prin care trec.

Chiar dacă există și păreri diferite de a mea, eu am făcut acest lucru pentru că am simțit și pentru că a fost una dintre cele mai mari dorințe ale mele, practic, rinoplastia a devenit un vis implinit.

Mi-ar plăcea să aflu și de la voi dacă aveți complexe, dacă sunteți pro/contra operațiilor estetice, dacă v-ar plăcea să schimbați ceva la imaginea voastră, dacă există anumite aspecte ale corpului vostru care vă deranjează etc. Puteți să îmi scrieți orice într-un comentariu, fie că e un reproș, o încurajare sau o simplă întrebare.

UPDATE: UN AN DE LA RINOPLASTIE

Dacă v-a plăcut articolul sau vi s-a părut interesant, nu uitați să dați un like paginii de facebook mihaelaoprea.com.

Mulțumesc !

Vă pup, cu drag!

4242453rsawsewq41qwe213ae213

 

 

 

65
Distribuie mai departe

8 thoughts on “Rinoplastia, un vis implinit – Dr. Dinu Dumitrascu”

 1. Foarte interesant și bine pus la punct articolul,știu ca costul operației de rinoplastie diferă de problema și nevoia pacientului,cam la ce suma sa ma aștept dacă vreau sa îmi fac astfel de operație,la doctorul recomandat de dvs?

  1. Buna, multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase si chiar ma bucur ca iti place articolul 🙂 Daca doresti sa iti faci o astfel de interventie la domnul doctor Dinu Dumitrascu, il poti contacta personal, dand un click pe numele dumnealui din interiorul articolului, unde am atasat un link cu pagina sa personala (acolo vei gasi si numarul de contact). Domnul doctor iti va spune exact cam la ce suma te-ai incadra, in functie de problema pe care o ai si in functie de rezultatul pe care ti-l doresti. Preturile pentru rinoplastie se situeaza undeva intre 1500- 2500 de euro, dar, repet, depinde foarte mult ce iti doresti de la aceasta interventie. Iti doresc multa sanatate si aceeasi fericire si satisfactie pe care le-am avut eu, dupa rinoplastie.

   Toate cele bune,
   Mihaela.

 2. buna, chiar m-ai convins sa apelez si eu la o operatia de rinoplastie.si eu mi-am dorit de mica dar am fugit de ea crezand ca doare foarte tare recuperarea si de asta nu am apelat. iti multumesc pentru articol, Oare poti sa imi lasi un numar de telefon de la doctorul la care ai mers tu?

  1. Buna, Andreea, ma bucur ca te-am motivat cu articolul meu si iti multumesc pentru comentariu. Asa cum am spus si-n articol, nu ai de ce sa-ti faci griji in legatura cu durerile post-operatorii, aceasta operatie nu doare deloc, dar deloc. Cel putin, la domnul doctor Dumitrascu, totul a mers ca pe roate si nu am simtit niciun moment durere, a decurs extrem de usor totul. Eu am fost si sunt extrem de multumita. Numarul de telefon al domnului doctor il gasesti pe pagina sa personala, dand un click pe numele dumnealui din articol, oriunde. Acolo am atasat un link, care te va duce spre pagina sa si poti lua legatura cu domnul doctor acolo.
   Iti doresc multa sanatate, spor in toate si mult succes daca alegi sa-ti faci aceasta interventie!

   Cu drag,
   Mihaela.

 3. Foarte interesant articolul iar nasucul ti-a iesit superb. Felicitari! Mi-ai dat curaj sa imi fac si eu rinoplastie si cred ca voi apela chiar la acelasi doctor, e super rezultatul.

  1. Maria, ma bucur ca iti place 🙂 Ti-l recomand cu caldura pe domnul doctor Dumitrascu, este un profesionist si sunt extrem de multumita de modul in care a decurs totul. Daca te hotarasti, poti lua legatura cu dumnealui, accesand nr de contact de pe pagina sa personala. Mult succes si astept vesti. Te imbratisez :*

 4. Ce rezultat frumos. Majoritatea ies drepte si groase la baza dar al tau a iesit WOW! Felicitari ! Si eu trebuie sa imi fac rinoplastie si sunt asa in dubi ce doctor sa aleg. Am vrut la bucuresti, acuma vazand al tau ma gandesc si eu sa apelez la Cluj la domnu doctor. Sunt din Targul Mures eu.

  1. Buna, Ioana, apreciez foarte mult comentariul tau si complimentele si-ti multumesc mult, chiar ma bucur daca iti place rezultatul. Acum, alegerea doctorului tine de fiecare persoana in parte, dar eu ti-l recomand cu drag pe dr. Dumitrascu, este foarte ,foarte bun. Mult succes daca te hotarasti sa-ti faci aceasta interventie.
   Te imbratisez !

Lasă un răspuns