Una dintre problemele pe care le au oamenii, în general, atunci când se apucă de sală, este următoarea: „Vreau să îmi antrenez doar abdomenul, pentru că îmi doresc cele 6 pătrățele. Nu am nevoie să îmi antrenez și celelalte grupe musculare”. Asta este o mare problemă, pentru că, alegând să ne antrenăm doar o singură grupă, corpul nostru nu va avea o formă frumoasă, nu va fi echilibrat. In acest articol, îți voi spune de ce e bine să-ti antrenezi toate grupele musculare.

bigfitness

Multe femei consideră că dacă fac doar abdomene zilnic, în câteva săptămâni, vor avea un abdomen plat și, bineînțeles, cele șase pătrățele, la fel cum mulți bărbați cred că dacă își lucrează doar bicepsul, mainile vor căpăta o formă frumoasă, dezvoltându-se rapid. Din pacate, nu asa funcționează corpul nostru. Antrenându-ti doar o grupa musculară, asta nu te va satisface deloc când va veni vorba despre aspectul corpului tău. Cum ar fi să te trezești cu partea de sus a corpului mare, iar picioarele slabe, sau invers? Să ai niște picioare groase, cu masă musculară mare, iar in partea de sus să fii foarte slab dezvoltat?

Despre asta e vorba. Nu te poți focusa pe un singur mușchi, așteptând la nesfârșit ca el să crească. Mușchii corpului sunt împărțiți în grupe, astfel încât fiecare grupă musculară interacționează cu cealaltă. Cheia spre un corp frumos, sau fit, cum îmi place mie să-l numesc, nu este efectuarea exercițiilor preferate sau antrenarea grupei preferate, ci antrenarea întregului corp în aceeași măsură.

Întotdeauna va exista o grupă de mușchi pe care ne place să o lucrăm mai mult decât pe celelalte. Mie, de exemplu, îmi place să îmi antrenez foarte mult abdomenul, în schimb, să îmi antrenez umerii sau pieptul mi se pare puțin mai dificil. Bineînțeles, asta depinde și de energia pe care o am în ziua respectivă. In cazul meu, fiecare zi a săptămânii îi este dedicată unei grupe musculare, astfel încât să reușesc îmi antrenez tot corpul pe durata unei săptămâni. De obicei, eu mă antrenez 5 zile/săptămână, având pauză miercurea și duminica.

Pauza este foarte importantă, chiar vă recomand să vă lăsați mușchii să se refacă după antrenament, ba mai mult, vă recomand să va întindeți mușchii cât de mult posibil, adică să faceți stretching. Pauza nu doar că vă ajută să vă recuperați mai repede, dar vă ajută chiar la creșterea mușchiului și refacerea lui.

Diversificați exercițiile

Este foarte important să diversificați exercițiile după o anumită perioadă de timp. Nu le repetați pe acelelași la nesfârșit, pentru că corpul se obișnuiește cu ele și devine imun, ceea ce înseamnă că mușchiul nu va continua să crească. Fiecare mușchi are memorie, așa că, cu timpul, mușhii se obișnuiesc cu exercițiile pe care le repeți. Cel mai bun lucru pe care l-ai putea face, este să alternezi exercițiile, să le schimbi, să încerci să le diversifici cât mai mult, cam la 3 săptămâni.

Prima săptămână de antrenament o vei petrece cuoscând exercițiile și bucurându-te de ele, descoperind care îți sunt cele mai benefice sau pe care le simți cel mai bine pe corpul tău. În a doua săptămână te vei obișnui cu greutățile și cu folosirea lor, dezvoltând un anumit ritm de a le efectua. În a treia săptămână, deja te vei adapta perfect planului săptămânal de antrenament, urmând să îl schimbi, treptat, cu un alt plan de exerciții, care să îți lucreze diferit mușchii.

Sper să înțelegi importanța antrenării tuturor grupelor musculare și să te ții de treabă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Daca ți-a plăcut articolul, nu uita să dai un like paginii de facebook.

Kisses!

semnatura-vietii

 

 

 

 

11
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns