Poate știi deja, poate nu, însă, pentru a-ți dezvolta cat mai mult masa musculara, trebuie să consumi zilnic un număr cât mai consistent de proteine. Deși există numeroase suplimente proteice care îți pot ușura munca, aș recomanda, totuși, ca un gramaj mare din proteinele pe care le consumi, să fie din alimente și nu din shake-uri proteice.

DSC_3184

Dacă îți dorești masa musculara, atunci vei avea nevoie de 2g/kg de proteină, astfel, mușchii tăi vor crește, iar corpul va căpăta o formă atletică. Totodată, pe langă alimentația bazată pe proteine, e necesar ca antrenamentele tale să fie cu greutăti. Dar probabil că asta știi deja.

Mai jos, voi enumera câteva dintre alimentele bogate în proteine, pe care îți recomand să le consumi înainte/după fiecare antrenament la sală și care te vor ajuta sa iti dezvolti o masa musculara așa cum îți dorești.

  1. Oul este alimentul de bază atunci când ai nevoie să mănânci ceva cu conținut proteic ridicat. Un singur ou contine 6g de proteină benefică corpului tău, dar și vitaminele A, E, K si B12.
  2. Carnea de vită este un alt aliment esențial atunci când vine vorba de masa musculara. Conține multe proteine, dar și grăsimi de care corpul are nevoie.
  3. Somonul este și el o sursă excelentă de proteină pentru cei care își doresc o masa musculara cat mai dezvoltată. Conține grăsimi sănătoase și Omega-3 si… are putine calorii !
  4. Heringul este și el bogat în proteine și sărac în calorii, ceea ce-l face un aliment perfect pentru a fi consumat în scopul obținerii masei musculare.
  5. Pepenele este și unul dintre alimentele pe care eu le ador. Nu cunosc persoană careia să nu-i placă pepenele, așa că sunt sigură că vă bucurați că-l găsiți în listă :). De ce îl recomand? Pentru că pepenele conține citrulina (un aminoacid care creste performanța în cadrul antrenamentelor) care este transformată de către rinichi, în arginină (aminoacid care gestionează foarte bine aportul proteic din corp). Pepenele grăbește recuperarea de după antrenament și contribuie la creșterea masei musculare. Asta e și ideea, nu? Deci, consumă pepene. Muuuult pepene !
  6. Spanacul este foarte bogat în nutrienți cum ar fi Calciul, vitamina A, vitamina C, vitamina K, dar și antioxidanți, care stimulează arderea grăsimilor. Spanacul ajută la creșterea masei musculare. Este o bună sursă de glutamină, care accelerează metabolismul și dezvoltă imunitatea.
  7. Pieptul de pui conține multe proteine și este și el unul dintre cele mai indicate alimente pentru organism. Acest aliment te va ajuta sa iti dezvolti masa musculara datorită proteinelor și vitaminelor pe care le conține.
  8. Tonul conține și el proteine benefie corpului tău, precum și vitamine de care ai nevoie, atunci când îți propui să ai un corp perfect. Nutrienții din ton sunt esențiali pentru sănătate, pentru a avea cât mai multă energie și pentru a avea o performanță cât mai bună în timpul antrenamentelor.

Sper că ți-a plăcut acest articol, iar dacă ai întrebări, mă poți contacta printr-un comentariu sau pe pagina de facebook.

Kisses !

semnatura-vietii

 

20
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns