Vine vara și tot ce trebuie să faci, e sa te pregatesti pentru plaja!

Vara este sezonul costumelor de baie, al fustelor și pantalonilor scurți și știu că îți dorești să arăți cât mai bine și să fii cât mai sexy pe plajă. Și mai știu un lucru: îți dorești un abdomen care să atragă toate privirile, așa că iată-mă aici, sărindu-ți în ajutor cu câteva sfaturi despre cum să îți pregatesti abdomenul pentru plaja.

Unele fete se simt ok dacă slăbesc foarte mult și sunt skinny. (Am scris un articol despre cum să fii skinny chiar aici). Alte fete își doresc să aibă mai multă masă musculară, depinde de gusturi și de ceea ce ne satisface pe fiecare în parte atunci când ne privim în oglindă. Pentru fetele care sunt deja slabe/ foarte slabe, însă nu sunt definite, ideea e să își lucreze abdomenul constant prin exerciții abdominale fie acasă, fie la sală, în timp ce-și mențin și dieta. Pentru acest tip de persoane, slăbitul nu mai e o soluție, ci le rămâne doar să se antreneze, să pună mușchi. Pentru fetele care au grăsime în zona abdominală/ burtică, indicat ar fi să înceapă cu un program alimentar bine gândit și să-l îmbine cu exerciții cardio, care vor contribui la arderea grăsimii. După ce grăsimea va scădea considerabil de pe abdomen, atunci se vor accentua și pătrățelele de dedesubt, urmând să insistați pe exerciții dedicate abdomenului.

Dacă respecți sfaturile mele, te poți bucura și tu de abdomenul pe care ți-l dorești vara asta. Uită de scuze, pune-te pe treabă și pregateste-ti abdomenul pentru plaja !

Ești gata să întorci toate privirile vara asta? 🙂

37648652_1901410663230310_8594468574226022400_n

Multă lume consideră că un abdomen vizibil este extrem de greu de obținut. Eu aș zice, mai degrabă, că oamenii sunt doar lipsiți de informație în ceea ce privește obținerea unui abdomen vizibil. Spun asta pentru că toată lumea consideră că dacă faci 200, 300, 500 de abdomene pe zi, vei scăpa de grăsimea de pe burtă, dar oamenii uită că, de fapt, alimentația face toată treaba asta. Adevărul e că dacă vrei un six-pack vizibil, ar trebui să îmbini o alimentație sănătoasă cu exercițiile adecvate. Oricât de greu îți vine să crezi asta sau să faci asta, dacă vrei rezultate, nu ai de ales. Sute de exerciții fără o dietă echilibrată, nu vor ajuta absolut deloc, crede-mă că te vei forța inutil.

37711359_1902643276440382_4166403205250416640_n

Apoi, mai e problema cu perioada în care obținem un abdomen definit. Mulți mă întreabă: „Aș putea, într-o săptămână, să am șase pătrățele?” sau „Crezi că dacă aș face abdomene zilnic, pot să am un abdomen perfect intr-un timp scurt?” Nu. La ambele întrebări, răspunsul este NU. O săptămână nu este suficient pentru ca abdomenul să se vadă și nici sutele de exerciții nu ajută, fără să ai o dietă sănătoasă. Hai să fim realisți și să nu așteptăm minuni, răbdarea e cheia succesului în fitness.

Trebuie să știi că totul pornește de la o dietă bazată pe deficit caloric, – despre care găsești mai multe detalii în acest articol – care să te ajute să reduci în timp util grăsimea din zona abdomenului. În această perioadă e necesar să lucrezi și la creșterea masei musculare din zona abdominală, prin exerciții adecvate acestei zone. Practic, cele două (alimentația și exercițiile), trebuie îmbinate. De asemenea, Intermittent Fasting-ul (Postul Intermitent) este cea mai ușoară cale spre rezultate rapide și pentru un deficit caloric cât mai funcțional.

37614804_1902643516440358_4261876007503396864_n

Dacă vrei ca abdomenul să-ți fie vizibil la plajă și să-ți porți cu mândrie costumul de baie, atunci optează pentru un deficit caloric de 500 de calorii sau chiar mai mult, pentru a da jos surplusul de kilograme. În timp ce ești în deficit caloric, setează-ți un program de antrenament (te poți inspira din programul meu), pe care să-l urmezi cu seriozitate și implicare, măcar de 3-4 ori/ săptămână. Stând și așteptând rezultate, fără să contribui cu nimic, ele nu vor apărea, să știi !

Exercițiile abdominale

Atunci când faci exercițiile pentru abdomen, la sală sau acasă, nu alege 50 de exerciții, ci vreo 3-4, pentru fiecare grupă abdominală în parte, pe care să le repeți de mai multe ori (15-20 de ori), în 4 serii. E modalitatea cea mai organizată și mai ușoară de a obține un abdomen vizibil cât mai repede. Dacă vrei să înțelegi mai bine cum stă treaba cu grupele abdominale, citește articolul meu cu referire la antrenamentul abdomenului sau vezi video-ul cu exercițiile pe care eu le fac la sală.

37590527_1902643249773718_2055546248076722176_n

Pentru a reuși să-ți pregatesti abdomenul pentru plaja și pentru a avea rezultatele pe care ți le dorești, amintește-ți că, pe lângă exercițiile adecvate, cheia spre un abdomen perfect este dieta. Ține minte acest lucru și vei fi mai mult decât mulțumită de corpul tău.

Sper că v-a plăcut acest articol. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, aștept să mă contactați printr-un comentariu sau pe pagina de facebook.

Be fit!

Kisses!

semnatura-vietii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns