În ultima vreme, tot mai multe persoane m-au întrebat despre abdomenul meu, despre cum mi-l lucrez, ce exerciții fac, de câte ori îl antrenez etc. De aceea, am decis să fac pentru voi un mic material, în care să vă arăt,  pe scurt, cum imi antrenez abdomenul la sală.

opop

Probabil ați auzit de multe ori că abdomenul se face în bucătărie, iar acest lucru este parțial adevărat. Și, dacă vă întrebați cum vine asta, lucrurile stau foarte simplu. E important să fii atent la ce mănânci, pentru ca abdomenul să devină vizibil, adică, printr-o alimentație sănătoasă, grăsimea de pe abdomen va dispărea, iar abdomenul va deveni mai vizibil. Am scris mai multe detalii despre alimentația sănătoasă și despre deficitul caloric în acest articol.

Pe lângă alimentație, mușchii abdominali trebuie stimulați prin exerciții pentru abdomen, pentru ca mușchii să se dezvolte și să iasă în evidență, odată cu reducerea grăsimii din acea zonă. Cu alte cuvinte, dieta și exercițiile trebuie să fie în mare legătură una cu cealaltă, altfel, nu îți vei putea admira în oglindă pătrățelele. Cam asta e ideea.

Ce ar trebui să mai știi despre abdomenul tău înainte de a te apuca de treabă este că abdomenul este compus din trei părți mari, iar tu trebuie să o lucrezi pe fiecare în parte, dacă vrei ca abdomenul să fie cât mai vizibil. Este vorba de partea superioară, partea inferioară și oblicii. Îți recomand ca, pentru fieare grupă să alegi cam trei execiții a câte 15-20 de repetări, pe care să le execuți în câte 3-4 serii.

Îți poți lucra abdomenul și zilnic, dacă vrei, nu este deloc greșit acest lucru, având în vedere că abdomenul este o grupă mică pe care o folosim, implicit, și-n timpul altor exerciții (uneori, fără să ne dăm seama de acest lucru). Când râdem, de exemplu, mușchii abdominali ni se contractă, deci ne antrenăm, într-un fel, abdomenul 🙂

Pentru a vă sări în ajutor în ceea ce privește antrenamentul abdomenului, vă las mai jos un video cu câteva dintre exercițiile pe care eu le fac la sală, pentru a stimula mușchii abdominali.

 

 

 

13
Distribuie mai departe

One thought on “Cum imi antrenez abdomenul – My gym routine”

Lasă un răspuns