Se spune că omul cât trăiește învață. Învățăm zi de zi câte ceva, trecem zilnic prin diverse stări, experiențe, trăiri, simțim lucruri diferite, muncim, ne bucurăm, plângem și, totuși, ne dorim zi de zi să fim cea mai bună variantă a noastră. Iată câteva sfaturi prin care poți să devii mai bun în fiecare zi:

happy-header

  1. Fii un bun observator. Observă tot ce mișcă în jurul tău, lumea e plină de exemple, idei, inspirație, cuvinte, greșeli, experiențe. Culege ceva din fiecare lucru care te înconjoară, din fiecare persoană care te inspiră, din fiecare cuvânt sau faptă care te face fericit.
  2. Colectează idei. Noi, oamenii, tindem să uităm repede cam orice informație recent acumulată, dacă nu ne folosește pe loc. Ideal ar fi să reținem tot ce învățăm, să acumulăm cât mai multe cunoștințe, să ne dezvoltăm cultura și vocabularul.
  3. Citește. Citește cât de mult poți. Cititul este cel mai bun lucru în care să-ți investești timpul. Acordă cititului măcar 30 de minute pe zi și îți va folosi mai mult decât crezi. E un avantaj să citești/ să te documentezi în scopul dezvoltării personale, în domeniile care te pasionează. Numai așa poți deveni cel mai bun. Citind, investești în tine.
  4. Analizează-ți fiecare zi. Înainte de a merge la culcare, petrece 10 minute analizând toate lucrurile pe care le-ai făcut de-a lungul zilei. Ține cont de lucrurile bune pe care le-ai făcut, dar și de greșeli și învață ceva din fiecare.
  5. Fă mișcare în fiecare zi, cel puțin 30 de minute. Aleargă, mergi la sală, fă aerobic sau orice alt sport, dar amintește-ți că mișcarea e benefică atât corpului, cât și sănătății tale.
  6. Începe să scrii. Scrisul te disciplinează. El cultivă disciplina gândirii. Gândurile tale vor înceta să mai fie haotice, vor deveni mai sistematice și mai bine structurate, astfel încât vei deveni o persoană mai organizată.

Respectă acești pași zi de zi și vei deveni din ce în ce mai bun, în fiecare zi.

Investește în tine!

Cu drag,

semnatura-vietii

5
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns