Cu iubirea, construim castele, iar cu orgoliul le dărâmăm.

43e4789793e25ffe81b24886a364b9a0

Iubirea e un sentiment pe cât de frumos, pe atât de rar. Nu toți oamenii au norocul să îl cunoască. În timp ce unii oameni caută cu disperare iubirea, alții o îndepărtează. În timp ce unii iubesc cu adevărat, alții ar da orice să fie iubiți. în timp ce unii sunt dispuși să ofere iubire, alții nu au nevoie de ea.

Deși negăm de multe ori, toți avem nevoie de iubire. Oricum ar fi, atunci când iubim, suntem mai buni. Sunt oameni care iubesc și pleacă, totuși. Sunt oameni care iubesc și nu recunosc. Sunt oameni care iubesc și rănesc.

Ce loc găsim orgoliului, atunci când iubim? Amândouă nu încap în nicio inimă,în nicio persoană. Fie e una, fie e alta. Și, totuși, nu ținem cont de acest lucru, insistăm cu putere să spargem inimi, să rănim, să lovim, doar pentru a nu ne pierde orgoliul. Ne folosim de persoane, doar pentru a traversa greutățile și facem greșeala de a lua cu noi ființe care ne iubesc, doar pentru a ne alina sufletul. Nu ne gândim la consecințe, la răni, la ce sentimente provocăm atunci când în loc să iubim, rănim.

Sunt atâția oameni care iubesc și, totuși pleacă. Care iubesc și neagă asta. Oameni care pretind că sunt mai fericiți singuri, oameni care părăsesc, oameni care se pierd, oameni care abandonează. Dar care, totuși, într-o zi…revin.

Oamenii abandonează din orgoliu, nimic altceva. Atunci când iubim și, totuși, plecăm, o facem pentru a ne demonstra nouă înșine cât de puternici suntem. Dar asta nu e o dovadă a puterii, e o dovadă a lașității. Curajul și puterea ar însemna să ne vină să plecăm de 1000 de ori și, totuși să rămânem. Fără să fim constrânși, să rămânem pur și simplu.

Orgoliul disturge ceea ce iubirea construiește. Dacă ajungi să pleci din cauza orgoliului și alegi să pierzi iubirea din cauza asta, atunci ține minte un lucru sigur: te vei întoarce. O vei căuta zile și nopți, vei avea nopți nedormite și-o vei căuta în fiecare persoană care intră în viața ta. Te vei amăgi, încercând să te convingi că iubești iar și nu o vei mai face vreodată la fel. Vei continua să o cauți, cu privirea, cu sufletul, îți vei dori îmbrățișarea ei, vei dori să-i auzi vocea, să o atingi, să o vezi și poate o vei vedea cândva pe stradă, îmbrăcată atât de frumos, privindu-te cu aceiași ochi blânzi pe care i-ai lăsat în urmă și care te implorau să rămâi.

Vor trece ani. Vei îmbătrâni, îți vei aminti. Te vei uita la poze. Îți vei dori să retrăiești povestea voastră. Și poate povestea voastră este chiar povestea ta, cea din care faci parte acum, dacă ai știut să te întorci la timp și să o prețuiești.

Poate, uitând de orgoliu și amintindu-ți cât iubești, ți-ai salvat inima atunci când te-ai întors. Pentru că te-ai întors, nu-i așa? N-ai putea vreodată lăsa iubirea să plece, în timp ce o privești în ochi. N-ai putea vreodată să n-o mai privești.

Adu-ți aminte: iubirea adevărată nu se uită. Oricât de mulți ochi am privi, oricât de multe mâini am atinge, oricât de multe trupuri am avea, iubirea e una singură. Nu lăsa orgoliul să distrugă castelul pe care inima îl construiește.

 

 

24
Distribuie mai departe

One thought on “Cu iubirea, construim castele. Cu orgoliul, le dărâmăm…”

Lasă un răspuns