3b52505644ff51178cdd3be0f1c72f50

Fii un om puternic. Fă-i pe ceilalți să se întrebe cum de reușești să mai zâmbești încă. Asta va fi întotdeauna puterea ta și slăbiciunea lor.

Fii un om bun. Atât de bun, încât sufletul tău să fie împăcat la sfârșitul fiecărei zile.

Fă o bucurie unui om în fiecare zi din viața ta. Dăruiește o floare, o ciocolată, o vorbă bună, fără să aștepți ceva în schimb. Spune-le oamenilor că îi iubești, fără să îți fie teamă sau rușine, arată-le cât îi prețuiești. Spune-le cât de dor îți e de ei, cât ai vrea să îi îmbrățișezi, valorează-i și fii, la rândul tău, un om cu amprentă asupra vieții lor. Așa, își vor aminti întotdeauna că se simt mai bine datorită ție.

Șterge lacrimile de pe obrazul oamenilor cu o îmbrățișare. Îi vei face să se simtă mai puțin singuri.

Învață să urăști mai puțin și să iubești mai mult. Începe asta prin a te iubi pe tine așa cum meriți. Realizează ce suflet ai, câte lucruri frumoase ascunzi în inima ta, câtă blândețe emani și cât sprijin poți fi pentru ceilalți. Realizează de cât de multe lucruri ești capabil.

Încetează să-i condamni pe alții atunci când nu te ajută, tu ajută-i ori de câte ori poți și fii acolo pentru ei. Într-o zi, când vei avea nevoie, vei primi ajutor de unde nici nu te aștepți. Nu ajuta oamenii în funcție de ajutorul pe care ți-l dau ei, ci în funcție de sufletul tău, acesta e adevăratul ajutor pe care ți-l dai ție însuți.

Zâmbește în fiecare dimineață când deschizi ochii, indiferent că afară plouă, că e prea devreme, că ți-ai dori să mai stai în pat încă jumătate de oră. Pur și simplu zâmbește. Nici nu-ți imaginezi ce zi frumoasă te așteaptă.

Când te întristezi pentru că afară e urât, amintește-ți că nu vremea de afară îți colorează sufletul, ci sufletul tău învinge orice vreme rea.

Oricât de dezamăgit ai fi de anumiți oameni, nu le purta pică, nu te răzbuna, nu îi urî, înțelege faptul că mai devreme sau mai târziu, chiar ei vor fi dezamăgiți de faptele lor  și se vor întoarce în viața ta pentru a-și cere iertare.

Nu arunca cu pietre în ceilalți doar pentru faptul că și ei au aruncat în tine. Zâmbește-le și mergi mai departe.

Nu-ți umple mintea cu lucruri negative, cu gânduri urâte, cu teamă, cu ură sau cu răzbunări inutile. Mai bine ocupă acel spațiu cu iubire, cu recunoștință, cu bunătate, cu iertare, cu planuri de viitor, cu visuri, cu gânduri frumoase.

Iartă oamenii, chiar și atunci când ei, din orgoliu, nu-ți vor cere iertare. Fă pace, în primul rând cu tine.

Primește în viața ta oamenii care-ți bat în ușa sufletului, ca pe cei mai așteptați musafiri și oferă-le sprijinul și căldura de care au nevoie. Fiecare om care îți e alături, e acolo cu un scop, fie pentru a te face fericit, fie pentru a-l face tu fericit, fie pentru a-ți da o lecție, o lecție pe care o vei învăța în timp. Primește acei oameni în viața ta. Când va fi vremea să plece, vor pleca singuri. Tu doar dă-le timp și fă-le loc să iasă când vor simți nevoia.

Oamenii nu ne oferă o garanție atunci când apar în viața noastră. Nu ne oferă garanția că vor fi acolo definitiv, așa că cel mai bine e să ne bucurăm de timpul pe care-l petrecem împreună cu ei, iar după ce vor pleca, să nu facem o dramă, să nu-i lovim cu reproșuri și vorbe grele, de ciudă, de durere, ci să îi transformăm într-o amintire frumoasă, pe care să o păstrăm cu drag în suflet.

Nu reține persoane cu forța, doar pentru că tu le iubești. S-ar putea ca ele să nu o facă, de aceea, la un moment dat vor pleca. Lasă-le libertatea să aleagă, să plece dacă asta simt și dacă nu se mai simt confortabil acolo.

Învață să conduci oamenii spre ieșire atunci când se pregătesc de plecare, oricât de dureros ar fi. Iar dacă simți că îți vine sa plângi, nu o face în fața lor. Fă-o după ce pleacă, pentru a ști sigur că nu lacrimile tale îi vor obliga să mai stea.

Alege-ți gândurile cu grijă: Păstrează ce te face fericit, ce te împlinește, ce te face să fii cea mai bună versiune a ta și șterge ceea ce te doboară și te face să-și pierzi curajul.

Și amintește-ți ceva: Astăzi este acel mâine de care te preocupai ieri.

5
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns