10-minutes abs workout at home – pentru începători

Nu-i nimic că a trecut vara. Ce dacă? Asta nu e o scuză să nu faci sport. Gândește-te cât timp ai la dispoziție până vara viitoare să arați asa cum îți dorești.

Știu că nici tu, la fel ca mine, nu-ți dorești burtică și colăcei, așa că am venit să-ți sar în ajutor cu un program de abdomene foarte simplu, care te va ajuta în scurt timp sa obții abdomenul mult visat. Dar trebuie să-mi promiți sau, mai bine zis, să-ți promiți că vei respecta câteva lucruri esențiale. Asta doar dacă ți-l dorești cu adevărat. De exemplu, ar trebui să renunți la dulciuri, la orice fel de zahăr, la prăjeli și la pâine. Nu-i mare lucru, nu? Poate ar fi timpul să încerci să-ți schimbi un pic stilul de viață, ar fi chiar sănătos. Vei fi uimită de câte schimbări vei observa la tine. Începe prin a bea mai multă apă decât de obicei și consumă cât mai multe proteine, fie din pește, fie din carnea de pui, de curcan, fie din diverse alte alimente. Nu uita că alimentația face totul ! Oricâte abdomene ai face, dacă mănânci nesănătos, burtica nu va dispărea și nici într-un caz nu vei avea un abdomen plat.

66ad3e47390790b59205499759ce968f

abs333

abs1

Ei bine, programul de abdomene pe care ți-l recomand este unul comod, de făcut acasă, deci nu vei avea nevoie de deranjul de a merge la sală și nici de a folosi diverse aparate. Știu că nu ai timp de sală, nu prea te trage firea la sport, dar totuși, își dorești să arați bine, așa că trebuie să-ți faci un pic de chef, iar eu sunt aici să te motivez. Nu ai nevoie decât de 10 minute.

Ce trebuie să faci, deci?

E simplu. Trebuie doar puțină încălzire, pentru început. Aleargă pe loc timp de 5 minute sau caută programul T25, al lui Shaun T, pe care-l poți găsi pe Youtube. Dacă nu poți respecta cele 25 de minute, nu-i nimic, sunt suficient și 5-10 minute, atât cât să transpiri. Apoi apucă-te de treabă. Orice exercițiu care-ți pune inima în mișcare și-ți accelerează respirația e bun, deci ai libertatea de a alege.

Ia-ți o saltea de fitness, întinde-te și pregătește-te de treabă:

  1. Abdomenele clasice. Sunt cele pe care le știi deja. Stai întinsă pe saltea cu genunchii îndoiți și te ridici ușor spre genunchi, încordând abdomenul. Fă câte 20 de repetări în 3 serii.
  2. Bicicleta. Stai întinsă și mișcă-ți picioarele în aer, ca și cum ai pedala, în timp ce ții abdomenul încordat.
  3. Stai pe spate, cu mâinile pe lângă corp și ridică picioarele, drept. Poți face, la început, acest exercițiu, și cu genunchii îndoiți, dacă îți e mai ușor.
  4. În aceeași poziție, întinsă, ridică picioarele alternativ, începe cu stângul, apoi dreptul și repetă de câte 20 de ori, 3 serii.
  5. Stai întinsă, cu mâinile la ceafă și ridică-te astfel încât cotul drept să atingă genunchiul stâng, iar cotul stâng să atingă genunchiul drept. Exercițiul acesta e perfect pentru a-ți lucra mușchii oblici ai abdomenului. Repetă, la fel ca la celelalte, de 20 de ori, câte 3 serii.
  6. Ultimul exercițiu pe care-l recomand la finalul oricărui antrenament pentru abdomene este planking-ul. Mai precis, sprijină-te în coate și picioare și stai așa timp de 1 minut.

Acest antrenament este cel cu care am început și eu și mi-a prins foarte bine. Repetă-l cam la două zile. Este un exercițiu pentru începători, simplu, care nu îți va lua mai mult de 10 minute.

Voi posta curând și câteva video-uri cu exerciții pentru abdomen.

Fiți pe fază! 🙂

Kisses!

10
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns