6ae0e4eecaee6563c78dd403e4cccc45

Un bărbat nu se teme că va pierde femeia de lângă el, decât atunci când știe că altul o poate face mai fericită. Că o poate iubi mai mult. El se va teme că o pierde atunci când știe că în brațele altuia ea se va simți femeie. Atunci se teme doar. În rest, el se consolează cu ideea că în lume sunt atâtea femei pe care le poate avea oricând, oriunde, oricum, oricât.

Dar ce nu știe el este că femeile nu sunt doar niște porții din care te servești când ți-e poftă de puțină carne. El nu știe nici că femeile nu vor fi la dispoziția lui oricând are chef și nici nu le va învârti pe degete, așa cum își imaginează. El se crede irezistibil și fascinant, se crede un bărbat adevărat pentru că tot ce are sunt bani, haine scumpe și o mașină de fițe. El nu știe că femeile alea multe, pe care le va avea oricând, îl vor lăsa la un moment dat, pentru că nici el, nici ele nu trec dincolo de propriile satisfacții.

El nu știe că sufletul nu se oferă oricui și, când va realiza asta, va realiza și faptul că a lăsat-o să plece pe cea care l-a văzut perfect, care l-a iubit cu tot cu defectele lui, care l-a luat la pachet cu bune și cu rele, care s-a lăsat pe ea însăși de atâtea ori, pentru a-i fi lui bine. Lui îi va părea rău după ea atunci când va realiza că doar patul lui e plin, inima e complet goală. Își va da seama, la un moment dat, că tot ce a avut, au fost trupuri, bucăți, obiecte, iar iubirea nu e despre asta. Va realiza cât îi lipsește atunci când singura consolare a lui vor fi banii, care și ei vor dispărea după un timp. Va realiza ce a lăsat să plece atunci când se va convinge că ea e fericită cu alt bărbat, că altul o îmbrățișează mai puternic, mai sincer, mai profund. Că altul o va iubi pentru tot ce e și ce nu e, pentru tot ce face sau refuză de multe ori să facă, care o va proteja, care o va aprecia și o va susține oricând, fără să fie obosit, prost dispus sau prea ocupat.

Ce nu știi tu, dragule, e că sufletul nu se întreține cu păreri de rău și abia atunci vei înțelege asta, când o vei vedea pe stradă lângă bărbatul care a salvat-o de tine și care i-a transformat lacrimile în zâmbet.

Acum n-ai decât să o cauți, să o strigi, să încerci să mai recuperezi ceva ce e deja pierdut. N-ai decât să te maturizezi odată și să înțelegi ce n-ai înțeles atâta timp, că un bărbat nu se teme că va pierde femeia de lângă el, decât atunci când știe că altul o poate face mult mai fericită.

3
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns