98acecfe62ec794698ca43952c800705

Plângi, dacă simți nevoia, dar nu lăsa durerea să te transforme în ceea ce nu ești !

Plângi, oricât, până la eliberare. Urlă, descarcă-te, țipă cât vrei. Dar apoi ridică-te, zâmbește larg, îmbracă-te frumos și ieși în lume cu fruntea sus !

Vor fi momente în viață care ți se vor părea grele. Momente dureroase, triste, momente în care te vei simți dezamăgită, trădată. Momentele astea îți vor schimba lumea fie pentru o zi, fie pentru o viață. Îți vor schimba și sufletul uneori. Momentele astea te vor face să te întrebi cum ar fi fost dacă… sau de ce eu? Nu căuta răspunsul la niciuna dintre întrebări, ele sunt doar o capcană a minții, care nu face decât să întrebe continuu. Nu încerca să te justifici în fața nimănui pentru ce ți se întâmplă. Nu da explicații și nu te lamenta. Nu juca rolul unei victime în fața celorlalți, oricât de dureros ar fi, oricât ai vrea să arunci durerea din tine. Învață să fii propriul tău sprijin, propria alinare.

Momentele în care te vei simți căzută sunt momentele care, mai târziu, te vor ajuta să vezi lumea așa cum e ea. Sunt momentele care te vor schimba complet. Sunt momente în care singura ta soluție e să devii mai puternică, mai sigură, poate mai bună, uneori mai înțelegătoare și mai răbdătoare, alteori mai iubitoare. Uneori, aceste momente te pot face să urăști, să ignori, să renunți la iubire, la afecțiune, la sufletul tău. Nu îți abandona sufletul când e supărat. Mai bine vorbește-i și liniștește-l.

Nu porni pe un drum al răutății doar pentru ca viața te-a lovit când nu te așteptai. Nu lovi, la rândul tău, oamenii care te iubesc, nu te răni pe tine, nu deveni, din răzbunare, omul care nu ești. Nu te minți, mai ales. Eu știu că acolo, în interiorul tău, se ascunde un suflet frumos și puternic. Umple-l cu bunătate și iubire, orice s-ar întâmpla. Doar dă-i timp să se liniștească, de fiecare dată.

Știu că, de cele mai multe ori, viața rănește crud. Ajungi într-o nebunie mută, din care nu mai poți scăpa sau, cel puțin asta crezi. Urmează-ți inima.

Plângi, dacă e nevoie. Urlă, descarcă-te, țipă cât vrei. Dar apoi ridică-te, zâmbește larg, îmbracă-te frumos și ieși în lume cu fruntea sus !

Amintește-ți cât de mult semeni cu un diamant: atât de strălucitoare și puternică.

 

3
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns