861f6ddd7ed973873cbfc9655417a290

Știi senzația aia când ți-ai făcut toate poftele culinare o perioadă lungă de timp, fără să-ți pese de ce mănânci, cum mănânci, cât mănânci și când mănânci, iar apoi te uiți în oglindă și vezi, în loc de niște coapse tonifiate, vreo trei straturi de celulita? Mda, și eu cunosc situația… Am fost șocată, disperată și dezamăgită de mine.

Probabil când auzi de celulită, automat te simți grasă, dar scapă de ideea asta stupidă și începe să înțelegi că și fetele slabe (și foarte slabe) au celulită. Celulita nu e grăsimea în sine, ci o retenție de apă în corp, care se acumulează, cel mai des, la nivelul fundului și al coapselor. Însă, ești cu adevărat norocoasă dacă ai un genetic bun, în felul acesta nu vei avea probleme cu aspectul cojii de portocală.

Dacă ți-e familiară situația și vrei cu tot dinadinsul să o rezolvi cât mai repede cu putință, pentru că, deh, ești fată și n-o să te lași pradă celulitei (sau da?), atunci ai venit în locul potrivit. Sunt aici să îți spun câteva dintre micile mele secrete, care nu mai sunt secrete, de fapt. Cu siguranță le știi deja, dar, la fel ca mine, aștepți să ți se confirme încă și încă o dată.

  1. Dieta sau stilul alimentar, depinde de cum vrei să o numești. Mie nu-mi place să-i zic dietă, pentru că nu e o dietă la propriu. Nu e ceva strict, cu orar, cu zile, cu formalități. E un stil de viață diferit față de ce ai avut până acum. Începe prin a renunța la dulciuri, oricare ar fi ele, renunță la pâine, la grăsimi și la prăjeli. Renunță la mâncărurile sărate, pentru că sarea e principalul vinovat de retenția apei în organism și de deshidratarea corpului.
  2. Hidratează-te suficient de mult. Începe cu 2 litri de apă pe zi și urcă, treptat, cantitatea de apă. Nu doar că te ajută să scapi de celulită, dar vei vedea îmbunătățiri asupra tenului tău, asupra sănătății tale și asupra corpului, pentru că apa te ajută să și slăbești, în caz că nu știai. Singura condiție e să nu o bei în timpul mesei sau imediat după ce ai mâncat, așteaptă minimum 30 de minute. Bea-o înteligent !
  3. Exercițiile, un alt lucru important. Ocupă-te de corpul tău minimum 20 de minute pe zi, dacă chiar nu poți, nu vrei mai mult sau timpul chiar nu-ți permite. Gândește-te la corpul tău și alocă-i, cu tot greul, minutele alea. Îți va mulțumi. Dacă nu ești obișnuită cu sportul, fă mișcări special dedicate părților afectate de celulită. Câteva dintre ele ar fi genuflexiunile sau fandările. Repetă câte 3 serii de câte 20.
  4. Stilul de viață: Consumul excesiv de alcool și tutun dăunează sănătății. Clișeic, nu? Auzi asta, probabil, zilnic și te-ai săturat. Ei, uite că ți-o mai spun și eu. Țigările și alcoolul influențează foarte mult celulita și aspectul corpului. Nu-ți voi ține o morală legată de asta, dar e bine să știi și să iei singură decizia corectă.
  5. Sucul natural care ajută la combaterea celulitei: Stoarce 1 grapefruit mare, 2 portocale, 1/4 lime și  adaugă jumătate de măsură de rădăcină de ghimbir, mărunțită. Amestecă-le și bea sucul obținut o dată/zi sau la două zile.
  6. Un mic secret de urgență: Celulita este foarte vizibilă pe pielea albă, nebronzată. Așa că, dacă ai un eveniment important, un shooting sau mai știu eu ce și ai neapărat nevoie să o ascunzi, achiziționează un  autobronzant care-și face bine treaba, cum ar fi cel de la Vita Liberata, despre care voi face curând un review.
  7. Scrub sau exfolierea pielii. Cel puțin la două zile, la duș, prepară-ți un scrub din zaț de cafea, zahăr și ulei de cocos sau de măsline. Pe pielea umedă, aplică prin mișcări circulare pe fese, coapse sau în locurile afectate de celulită, timp de 30 de secunde- 1 minut. Sau, dacă vrei, folosește-l ca exfoliant natural pentru întregul corp. Cofeina e foarte benefică pentru piele.

Fii frumoasă, ai grijă de corpul tău!

Kisses!

3
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns