tumblr_inline_ngt6mibvwa1qitoww

Să fii puternică, draga mea! Să fii tu însăți în orice moment al vieții tale.

Să iubești cu tot întregul tău, pentru că doar așa vei putea primi iubire adevărată și sinceră.

Îți vei da seama că nu există emoție mai puternică și mai pură decât iubirea. Îți vei da seama că numai iubind vei putea fi fericită cu adevărat. Și nu te speria dacă vei simți că inima ta o va lua razna, e ceva normal. Când iubește, așa e ea, saltă, tresare, fuge, revine, cântă, caută, crede, uneori ca o naivă, alteori ca o inteligentă, uneori se crede mai presus decât rațiunea, alteori e prea modestă, pentru a o întrece. Însă tu nu te speria, draga mea, urmează-ți inima prin toate stările ei și învață să te cunoști așa cum ești tu, dar, mai ales, învață să-ți cunoști inima atât când râde, cât și atunci când plânge.

Draga mea, aștept să-mi povestești cu zâmbetul larg și ochii umezi despre cum te-ai îndrăgostit pentru prima dată. Nopți la rând vei sta trează, gândindu-te la primul sărut și zile la rând vei căuta în fiecare om pe care-l întâlnești, chipul celui de care te-ai îndrăgostit.

Voi aștepta ziua în care mi-l vei prezenta și atunci, deși voi fi de părere că meriți ceva mai bun, îți voi respecta decizia și te voi sfătui să-ți urmezi inima. Dacă mă vei asigura că acolo, la pieptul lui, e locul de unde lumea ta se vede cel mai frumos, atunci voi clipi fericită și te voi îmbrățișa, știind că ai ales omul potrivit inimii tale. Voi fi recunoscătoare pentru că ai ales lângă tine bărbatul care să te facă fericită, cel care să te arate întregii lumi, cel pentru care tu să fii întreaga lume. Mă voi simți fericită atunci când voi vedea că îți sărută fruntea, că îți mângâie chipul, că îți sărută mâna, că te cuprinde în brațele lui, protejându-te.

Voi fi fericită că atunci când eu nu voi fi în preajmă să te apăr, va avea cine să o facă, fără niciun regret.

Însă, eu voi fi pregătită să-ți aud și strigătul de ajutor, în cazul în care vei realiza cu timpul că el nu a fost să fie. Învață să-l ierți fără regrete, pentru că numai iertând poți merge înainte.

Învață să iubești fără gelozii, pentru că iubirea înseamnă încredere, înseamnă libertate, înseamnă adevăr. Iar cel care nu-ți va oferi toate acestea, nu te merită cu adevărat.

Prima iubire nu e mereu și ultima și e foarte posibil ca tu să îți dai seama în acel moment ce aștepți de la acea iubire. Dar nu te întrista, pentru că aceea va fi doar o încercare, va fi o simplă lecție pentru viitorul tău și să știi, draga mea, că uneori e important să cădem, pentru a putea deveni mai puternice. Până să cunoaștem iubirea adevărată, cea pentru toată viața, e necesar să trecem și prin puțină suferință. Altfel, cum am mai aprecia fericirea? Cum am mai aprecia iubirea? Cum ne-am mai aprecia pe noi însine și pe cei din jur?

Să fii puternică, draga mea! Să alegi mereu cu sufletul și nu cu ochii. Nu ambalajul unui om îl face cu adevărat frumos. Să înveți să alegi după ceea ce îți transmit ochii lui când te privesc și nu după ce-ți transmit ochii tăi când îl zăresc în mulțime. Să alegi cu prudență și să-ți dai timp să fii tu însăți în preajma lui. Asigură-te că te face să râzi din tot sufletul, că vă puteți bucura împreună pentru cele mai mărunte lucruri, asigură-te că dimineața e acolo și te privește în timp ce dormi. Asigură-te că va rămâne zile, săptămâni, ani, o viață întreagă.

Alege-l după suflet, după privire, după îmbrățisările pe care ți le dă. Nu alege niciodată un om mai bogat la portofel, decât la suflet. Nu-ți da sufletul pe bani. Ai curajul de a fi independentă, de a nu depinde de portofelul cuiva. Asigură-te că ai suficienți bani încât să te întreții singură, fără să fie nevoie să depinzi de ajutorul financiar al bărbatului de lângă tine.

Alege bărbatul după ceea ce face și nu după ceea ce promite. Alege-l pe cel care vorbește puțin și face mult. Alege bărbatul care renunță la orgoliu de dragul tău. Alege bărbatul puternic, căruia nu îi e teamă să înfrunte realitatea și o lume întreagă de dragul tău. Alege bărbatul care luptă. Și aici nu mă refer nici la războaie, nici la bătăi, ci la bărbatul responsabil și matur, la bărbatul care știe să facă o femeie fericită prin cele mai simple gesturi.

Iubește, draga mea! Iubește profund, cu tot întregul tău, niciodată pe jumătate. Altfel, vei risca să primești, la rândul tău, jumătăți de măsură. Iubește puternic și fii mândră de asta, nu oricine are norocul de a iubi un om cu adevărat.

Fii puternică, draga mea!

3
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns