f17e78e1957882116997740e4ab86591

Nu vreau să mă salvezi, vreau să îmi fii alături atunci când mă voi salva singură. Pentru că voi cădea de multe ori, dar mă voi ridica de fiecare dată. Nu vreau să cerșesc milă, lacrimi, duioșie, vreau adevăruri crude, vreau sinceritate. Și ce dacă adevărul doare? Minciunea m-ar durea mai rău. Îmi asum orice risc de a fi rănită de adevăr, decât trădată de minciuni, de persoane.

Cine a zis că viața e doar despre fericire și iubire? Viața înseamnă și tristețe și lacrimi. Dacă nu am plânge, cum am ști să zâmbim cu adevărat? Dar dacă nu am fi triști, cum am mai cunoaște, altfel, fericirea? Cum am putea prețui iubirea, dacă nu ne iubim mai întâi pe noi însine? Cum am mai reuși să deosebim un cer senin de cerul înnorat, dacă ploaia n-ar fi atât de agitată și soarele atât de impunător?

Trage aer în piept și gândește-te că astea sunt doar momente, clipe. E doar o zi proastă, nu o viață grea, nu e o eternitate amară. Vor fi zile și zile, vor fi zile și nopti, vor fi cioburi sparte pe care nu le vei mai putea lipi, va fi reflexia propriei tale ființe, de care nu te poți ascunde, vei fi tu și restul lumii.

Ei vor arunca în tine cu pietre, tu fă-ți din ele un castel. Ei te vor invidia, tu arată-le că au motive să o faca. Ei te vor copia, amintește-ți ca tu ești originalul. Ei te vor răni, te vor bârfi, te vor acuza, hrănește-te cu slăbiciunea lor și mergi cât mai sus, acolo unde îți e locul.

Am căzut de multe ori. Voi mai cădea. Am învățat că singurul loc de unde capăt puterea să mă ridic e în mine însămi. Am nevoie de tine să-mi fii alături. Nu vreau să mă salvezi, dar vreau să fii aici  atunci când mă voi salva singură.

 

0
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns