Am petrecut de curand un sejur superb la Sibiu, un oras de poveste, cu casute zambitoare, cu oameni primitori si strazi luminoase. Orasul acesta frumos, din inima Transilvaniei, m-a cucerit complet.

Ajungând de la Cluj la Sibiu, am fost încântată de unele asemănări dintre cele două orașe. Foarte multe locuri care se aseamănă, străzile, clădirile, multe având acea tentă medievală care te face curios sa afli mai multe  despre oraș, despre clădiri, despre tot ce-nseamnă acest loc frumos.

Am ajuns în Sibiu pentru a doua oară în viața mea, prima oară fiind prin perioada liceului, însă de data aceasta totul a fost mult mai frumos, am vizitat totul pe cont propriu, mi-am acordat timp să văd Sibiul așa cum este el, un oraș de poveste.

Eu, când ajung într-un oraș nou, am un obicei. Să testez cafeaua. Așa că aș putea spune că acesta a fost primul lucru pe care l-am făcut, ca o iubitoare (să nu zic obsedată) de cafea ce sunt. Și dacă m-a cucerit cafeaua de la prima înghițitură, nu avea cum să nu mă cucerească frumusețea asta de oraș.

Măi, Sibiul e prea frumos !

Unde am fost cazată?

În cel mai frumos loc care mi s-a putut oferi, Arhivelor Apartament, situat fix in centrul Sibiului, în Piata Mare. Superb ! Minunat ! Mirific ! Gazda, un om pe cinste, ne-a ajutat cu tot ce aveam nevoie și cu o locație de vis și am avut cafea la dispoziție (!). Apartamentul, pe lângă că este în centru și ai acces la orice, de la magazine de haine, la bănci, localuri, parcuri, precum și la atracțiile turistice, este extrem de frumos amenajat. Un interior superb, modern, care m-a făcut să mă simt foarte confortabil, ca acasă. Camera a fost spațioasă, baia superbă, curățenia de nota 10, practic, acest apartament este exact ce ai nevoie, daca te decizi să vizitezi Sibiul. Și chiar vă sfîtuiesc să vizitați acest oraș, merită din plin. Și vă recomand din suflet acest apartament, pe care-l găsiți pe facebook, chiar la acest link.

Raportul calitate-preț este wow!

În timp ce savuram cafeaua în apartament, aveam impresia că beau cafea în Piața Mare, în centrul orașului. Are apartamentul acesta un colțișor din inima Sibiului în el, unde chiar îți place să stai, te simți bine, confortabil, are un design superb.

„131313

50502909_2659189354122047_7516681226040639488_n

_DSC5742

astaramane

IMG_9817

Apartamentul este dotat și cu o mini-bibliotecă superbă, unde găsești diverse genuri de cărți, în funcție de gusturi, pe care să le citești seara, înainte de culcare, într-un mediu relaxant.

IMG_9821

50519841_2568583733368270_6234458073130336256_n

M-a fascinat chiar și măsuța de toaleta, unde m-am machiat și m-am simțit ca o prințesă.

Locul acesta chiar are de toate.

IMG_9227

Ce să vizitezi în Sibiu?

Sibiul în sine e un loc de vizitat pentru tot ce înseamnă el ca oraș. Bun, poate nu e cel mai mare oraș din România, dar sincer, e superb și adună la un loc o mulțime de obiective turistice, clădiri medievale, locuri deosebite care merită vizitate. Câteva dintre marile puncte de interes din Sibiu, aceste obiective turistice de care vă spun, sunt localizate exact în centul orașului, iar dacă vă cazați la Arhivelor Apartament, aveți acces foarte ușor la ele, fiind toate aproape de locație. Printre ele, ar fi Piața Mare, Piața Albert Huet, Podul Minciunilor, Muzeul Național Brukenthal, Turnul Sfatului, Muzeul de Istorie Naturală, Turnul Dulgherilor, precum și Parcul Cetății și multe alte obiective care vă vor stârni interesul și aprecierea.

da

da1

da3

Piața Mare, din inima Sibiului este, probabil, primul punct de acces din oraș al tuturor celor care viziteaza Sibiul, de acolo urmând și celelalte locuri. Clădirile situate în Piața Mare parcă privesc curioase turisții și locuitorii, având un design al acoperișului foarte interesant. Este un loc frumos pentru relaxare. Mi-a plăcut foarte mult și m-am simțit extraordinar cutreierând Sibiul în lung și-n lat.

32465226215_0fabb17832_c

da4

Pentru a vizita toate obiectivele turistice, e ok o plimbare pe jos, având în vedere că toate locurile sunt foarte apropiate unele de celelalte.

Ochii Sibiului

Așa cum am privit eu Sibiul, cu interes, curiozitate și admirație, simțeam că și Sibiul mă privește oriunde mă aflam. Am avut o senzație frumoasă acolo, pentru că, cladirile cu ochi făceau să pară totul viu, să pară totul în mișcare, erau mereu acolo și mereu treze. Priveau. Mă priveau pe mine și pe ceilalți oameni care ne perindam pe străzile înguste, pavate. Pe clădirile înalte, erau doi ochi. Însă, pe cele mai micuțe și mai late, erau și cate trei, patru, cinci ochi. Superb !

32313593692_05bccce553_c

Vizita mea la Sibiu a fost cea mai frumoasă experiență din ultimul timp. Vă recomand să vizitați acest oras atunci când aveți timp sau vă doriți să faceți o mică escapadă, iar dacă aveți nevoie de cazare ca la carte, în condiții perfecte, vă recomand Arhivelor Apartament, situat pe strada Arhivelor, nr 2, exact în centru. Pentru mai multe detalii, puteți lua legătura chiar cu gazda, prin intermediul paginii de facebook Arhivelor Apartament.

E locul unde voi reveni cu drag de fiecare dată.

 

Cu drag,

4242453rsawsewq41qwe213ae213

 

 

 

 

 

12
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns