Sunt convinsă că multe persoane asociază succesul in fitness cu antrenamentele lungi, obositoare, solicitante și consideră că numai dacă facem efort fizic foarte mare și forțăm, atingem rezultatele pe care ni le dorim. Ei bine, succesul în fitness înseamnă mult mai mult decât atât, înseamnă o gandire buna (fitnessul mental), care să ne avantajeze pe tot parcursul evoluției noastre, o alimentație adecvată (fitnessul nutritional) și abia apoi antrenamentul propriu zis. Deci etapele succesului in fitness, acestea sunt, de fapt: gandirea, alimentatia si antrenamentul.

6232b4ccdd96aa007682d7be995757ad

Dacă vă veți baza doar pe antrenament, uitând de celelalte două etape importante, atunci rezultatele vor apărea foarte greu sau nu le veți vedea deloc, așteptând în van să obțineți corpul pe care vi-l doriți.

Gandirea este o componentă importantă a fitnessului și a îmbunătățirii corpului nostru. Modul în care gândim ne influențează enorm evoluția și contează foarte mult, în primul rând, să ne vedem pe noi așa cum ne dorim, să vizualizăm rezultatele dorite chiar înainte de a le obține. Atunci înseamnă că ne antrenăm gândirea înspre a ne îndeplini scopul și înspre a ști exact cum ne dorim să fim. Trebuie să fim conștienți că rezultatele vor veni în timp. Dacă astăzi faci sală, nu te aștepta ca mâine să ai deja mușchi. Despre asta vorbesc, despre fitnessul mental, despre ideea de a gândi sănătos și pozitiv în ceea ce privește corpul nostru, însă fără a avea așteptări nerealiste.

Există persoane furioase, dezamăgite, nerăbdătoare, care pur și simplu își pierd controlul văzând că nu obțin rezultate, însă nu asta e atitudinea potrivită și, în niciun caz, lipsa răbdării nu vă va aduce corpul pe care-l visați.

Pe de altă parte, la fel de importantă este și alimentatia, care contribuie în mod direct la felul în care arătăm. Pe corpul nostru se va vedea întotdeauna ce stil alimentar avem și ne va influența mereu felul în care arătăm. Mulți sunt pe principiul că oamenii pot mânca absolut tot ce vor, atâta timp cât fac sport, însă lucrurile nu sunt deloc așa. Pentru a funcționa în mod sănătos, corpul nostru are nevoie de vitamine, de micronutrienți și macronutrienți, despre care v-am mai vorbit și-n celelalte articole. Mâncând alimente cu conținut redus de proteine, vitamine, carbohidrați, grăsimi, noi nu oferim corpului energia de care are nevoie. Practic, îl încurcăm din a mai funcționa corect și ne încurcăm și pe noi înșine totodată, încetinindu-ne evoluția. A înțelege importanța alimentatiei în fitness, este însuși un succes.

37009940_2274377222603264_8904799825585766400_n

Cumva, toate aceste trei etape sunt conectate între ele, contribuind fiecare la îmbunătățirea aspectului nostru fizic. În loc să ne focusăm doar pe antrenament, pe orele petrecute în sală, pe ridicarea de greutăți, cel mai bine ar fi să le îmbinăm pe toate, pentru rezultate perfecte.

Și, un lucru pe care l-am observat des este acela că oamenii renunță ușor atunci când nu văd rezultate repede. Se descurajează și renunță, iar unul dintre motivele pentru care nu văd rezultate, este că nu mănâncă corect.

Pentru a vă bucura cât mai multe de stilul acesta de viață sportiv, vă dau câteva sfaturi, care să vă ușureze puțin munca și care să vă facă să priviți cu alți ochi fitnessul:

 1. Antrenați-vă de aproximativ 3 ori/săptămână.
 2. Dormiți regulat (minimum 6 ore/noapte)
 3. Faceți exercițiile care vă plac
 4. Nu petreceți mai mult de o oră la sala de fitness
 5. Nu că comparați cu ații (organismul și corpul este diferit de la persoană la persoană, nu vă așteptați să arătați identic cu alte persoane sau să vedeți rezultatele altora asupra corpului vostru, pentru că asta nu se va întâmpla)
 6. Setați-vă scopuri cât mai realiste
 7. Repetați zilnic afirmații pozitive, care să vă redea pofta de viață, de sport, care să vă facă fericiți
 8. Eliminați mâncarea procesată
 9. Consumați aliemente cu valoare nutrițională bogată
 10. Consumați multe proteine
 11. Consumați multă apă zilnic

Zile frumoase, pline de energie vă doresc !

semnatura-vietii

 

10
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns