Una dintre cele mai folosite scuze de către oameni, atunci când vine vorba despre fitness, este că nu au timp să facă sport. Nu au timp pentru că lucrează până târziu, pentru că au copii, pentru că au teme, pentru că au diverse responsabilități, de parcă să arătăm bine nu este tot responsabilitatea noastră. Așa cum ne simțim responabili să mergem la muncă, pentru a face bani, așa ar trebui să ne simțim responsabili și de corpul și sănătatea noastră. Fitness-ul sau sportul, în general, este pură sănătate și energie. Dacă și tu mergi pe ideea că nu-ți permite timpul să faci sport, îți voi sări în ajutor cu câteva metode prin care sa-ti faci timp pentru fitness.DSC_2788

Așa ocupați cum sunt oamenii, ei tot își găsesc timp pentru câteva ore în fața televizorului, pentru câteva ore pe internet, pentru gătit, pentru ieșit la sucuri, terase, însă pentru sport nu, pentru că în aceste activități nu există nicio barieră, motiv pentru care aș spune că nu lipsa timpului este problema, ci, mai degrabă, lipsa de motivație.

Dacă îți dorești cu adevărat să faci sport, să arăți bine, să ai un corp sănătos și frumos, vei găsi timp pentru asta, garantat. Ce ai de făcut?

Fă-ți un plan

Cea mai bună metodă pentru a fi mai organizat în activitățile tale, este să redai în scris un plan zilnic cât mai detaliat, cât mai exact. Pur și simplu alege minimum jumătate de oră/zi în care vrei să te antrenezi și fă din acest lucru un obicei. Te poți folosi de telefonul mobil pentru a-ți seta activitatea sportivă ca notificare, așa că, în fiecare dimineață îți vei aminti de antrenamentul tău.

Cele 5 minute ! 

Totul pornește de la 5 minute. Oricât de aglomerată ți-ar fi ziua, oricâte sarcini ai avea de îndeplinit, sunt convinsă că găsești 5 minute în care să mergi pe jos, să te plimbi, să te miști. Poți folosi acest lucru ca pe un început al activității tale sportive și te asigur că va conta enorm, pentru că acest simplu gest de îngrijire de sine, de atenție la tine și la corpul tău deja îți poate schimba viața.

Petrece mai puțin timp pe internet 

Dacă ai înlocui o oră sau chiar jumătate de oră din timpul petrecut pe internet cu sportul, ai vedea că timp este. În loc să pierzi timpul făcând o activitate care nu are niciun avantaj asupra ta, mai bine ai face puțină mișcare și te-ai simți mult mai bine, mult mai energic, mult mai satisfăcut de tine însuți.

Folosește TV-ul în scop pozitiv

Dacă tot îți petreci un anumit interval zilnic uitându-te la televizor, ai putea foarte bine să faci asta în timp ce te antrenezi. Aleargă pe loc, sari coarda, folosește bicicleta medicinală, mergi pe banda de alergare, fă exerciții cardio, abdomene sau orice alte exerciții preferi, chiar în casa ta, în timp ce urmărești știrile, serialul preferat, emisiunea preferată etc.

Gândește pozitiv

Hai să facem un exercițiu. De fiecare dată când în mintea ta există afirmații de genul „Sunt prea ocupat să fac sport”, „Azi nu am timp de sport”, „Mai bine dorm acum decât să fac sport”, „Nu am energia necesară să fac sport” sau „Voi începe de mâine să fac sport”, înlocuiește-le cu afirmații de genul „Aleg să fac din mine însumi o prioritate”, „Aleg să am un corp frumos”, „Am timp pentru sănătatea mea”, „Aleg să fac ceva energic astăzi”. Te vei simți de zece ori mai bine. Gândirea pozitivă, în locul cele negative, îți poate schimba întreaga zi, întreaga stare, întreaga viață. Alege să trăiești frumos !

35987152_1853958631308847_2804814120476475392_n

Ia-ți un partener de antrenament

În doi, orice activitate e mai ușoară și mai distractivă. Așa că, ia-ți un partener cu care să te antrenezi săptămânal. De exemplu, data viitoare când un prieten îți sugerează să ieșiți la un suc, la o pizza, să luați cina, prânzul, micul dejun, vino tu cu o propunere mai activă și sugerează-i să mergeți împreună la sală.

Fii tu însuți

Unul dintre motivele pentru care spui că nu ai timp să faci sport, este și că nu te focusezi pe antrenamentele potrivite personalității tale. De exemplu, nu considera că ești un bun alergător, doar pentru că prietena ta cea mai bună aleargă zilnic, sau nu îți impune că înotul este ceea ce te reprezintă, dacă colegul tău merge la înot. Analizează-ți stilul de viață și personalitatea și alege antrenamentele și exercițiile care ți se potrivesc ție cel mai bine, în funcție de nevoile tale. Poate vrei picioare mai tonifiate, fund mai bombat, abdomen mai tonifiat. Oricare ar fi alegerea ta, este perfect să te focusezi asupra propriilor nevoi, nu asupra nevoilor celorlalți.

Ia familia cu tine

Dacă problemele familiale, sau îndatoririle casnice te fac să nu ai timp de fitness, atunci apelează la varianta de a-ți lua familia cu tine, să faceți împreună sport. De exemplu, vă puteți da cu bicicletele in parc, puteți merge împreună la alergat, la tenis, la înot, puteți face împreună exerciții cardio, puteți merge chiar la plimbare sau la sala de fitness. Îți poți lăsa copilul să decidă ce activități pline de energie să faceți împreună, copiii sunt mereu creativi și energici. 🙂

Urmărește antrenamentele de pe Youtube 

Poți face sport fără nicio problemă în confortul casei tale. Nu ești obligat să mergi în sala de fitness, pentru că mișcare poți face și acasă. Există o mulțime de exerciții pe care le poți practica acasă, deci nu ai nicio scuză. Alege-ți un program de antrenament de pe Youtube și încearcă să-l respecți pe cât posibil, în fiecare zi. Vei vedea că, în scurt timp, vei ajunge la rezultatele dorite.

Făcându-ți timp pentru sport înseamnă să îți faci mai mult timp pentru tine și să îți îngrijești mai mult corpul, ceea ce este extrem de important. îți vei da seama că este o activitate distractivă, care îți va aduce, în timp, și rezultatele mult dorite. Când faci loc antrenamentelor în programul tău și le vei trata ca pe un stil de viață, deja ai dobândit un obicei de care poți să fii mândră.

Alege să fii sănătoasă, într-un corp de invidiat!

4242453rsawsewq41qwe213ae213

 

 

 

 

11
Distribuie mai departe

One thought on “Cum sa-ti faci timp pentru fitness”

Lasă un răspuns