Datorită faptului că suntem foarte concentrați în timpul antrenamentelor, se poate întâmpla să neglijăm anumite lucruri pe care le avem de făcut dupa fiecare antrenament. De aceea, îți voi enumera mai jos, câteva dintre aceste lucruri pe care ar trebui sa le faci dupa fiecare antrenament, pentru a te simți cât mai bine și pentru a-ți reduce riscul de accidentare.

15 (1 of 1)                                                                                                                                     

                                                                                                                                 

1. Odihnește-te

Chiar dacă ești plin de energie și-ți vine să treci de la antrenament la o altă activitate, cel mai indicat este să nu faci asta, ci să-ți acorzi puțin timp de odihnă, câteva minute sunt suficiente pentru a-i oferi corpului relaxare și confort, imediat după antrenament. O pauză este mereu benefică corpului nostru.

2. Fă stretching/ Întinde-ți mușchii

Stretching-ul este foarte, foarte important de făcut după fiecare antrenament. Acel moment în care ne relaxăm și ne întindem mușchii, este benefic sănătății noastre și ne ajută, totodată, să vedem rezulate mai repede, din cauza faptului că, prin această activitate, noi ajutăm mușchii să se refacă mai repede, îi detensionăm. Așadar, nu sări peste stretching. Ar fi recomandat să acorzi cam 30 de secunde de stretching fiecărei grupe musculare pe care ai antrenat-o într-o zi.

3. Bea apă !

Hidratarea este și ea un lucru extrem de important de făcut după antrenament, dar chiar și în timpul antrenamentului. Consumând multă apă, corpul capătă și mai multă energie și forță pentru a duce la capăt exercițiile pe care ni le-am propus. după antrenament, apa are rolul de a  regla temperatura corpului, ceea ce e perfect după efortul depus și înlocuiește câteva dintre fluidele pierdute de corp prin procesul transpirației.

4.Fă duș

Împrospătarea face și ea parte din lucrurile de bază pe care trebuie să le faci imediat după antrenament. Scapă de hainele de la sală, care au absorbit transpirația și oferă-i pielii puțin răsfăț la duș imediat după ce te-ai antrenat, pentru ca porii să nu fie îmbibați cu transpirație. Aerisește-ți pielea cât mai mult și menține-o curată și hidratată.

5.Mănâncă !

După antrenament, trebuie să te hrănești. Ia o masă consistentă, care să-ți asigure aportul de micronutrienți și macronutrienți în corp. Dacă chiar se întâmplă să nu îți fie foame după antrenament, consumă cel puțin un baton proteic, pentru a-ți asigura energia necesară de-a lungul întregii zile. Poți încerca chiar o felie de pâine integrală cu unt de arahide și banană. Dacă ai nevoie de detalii mai exacte legate de alimentația de după antrenament, găsești în acest articol câteva dintre alimentele esențiale pe care ar trebui să le consumi.

Dacă deja respecți aceste lucruri importante după fiecare antrenament, atunci e perfect, pentru că ai toate șansele să vezi cât mai repede rezultatele mult dorite. Amintește-ți că, pe durata antrenamentului, corpul tău a fost supus oboselii, stresului și efortului și are mare nevoie de recuperare.

Ai grijă de corpul tău !

4242453rsawsewq41qwe213ae213

9
Distribuie mai departe

One thought on “Cateva lucruri pe care sa le faci dupa fiecare antrenament”

Lasă un răspuns