Tragi tare la sală și nu vezi rezultate? Sunt șanse mari să fi primit sfaturi nepotrivite de la persoanele din jur, în ceea ce privește antrenamentele tale. De aceea, în articolul de față, îți voi dezvălui 5 dintre cele mai întâlnite mituri despre fitness, de care ar trebui să uiți definitiv !

8 (1 of 1)

Mitul 1: Exercițiile pentru abdomen sunt cheia unui abdomen perfect

Fals ! Abdomenele reprezintă un antrenament abdominal destul de practicat, însă ideea că ai putea avea pătrățele numai făcând abdomene este complet falsă. Atâta timp cât abdomenele nu ard atât de multe calorii, nu au cum să te scape de grăsimea de pe abdomen și să îți apară cele șase pătrățele. Abdomenele nu tonifiază decât o porțiune mică a abdomenului, deci nu abdomenele sunt cheia celor șase pătrățele, ci alimentația. De acolo pornește totul. Și da, ideea conform căreia abdomenul se face in bucătărie, este adevărată. Asta da.

6 (1 of 1)

 

Mitul 2. Mănâncă fructe, ca să slăbești

Nu ! Hai să îți spun cum stă treaba cu fructele. Fructele conțin un număr mare de vitamine și minerale, ca și legumele, de altfel. Însă, ce nu știi este că fructele au și foarte mult zahăr în compoziția lor, deci li se adaugă un număr de calorii. De asemenea, zahărul pe care îl conțin fructele ajunge la ficat și nu la mușchi, așa cum îți dorești. Concluzia este că, dacă mănânci prea multe fructe, nu-ți vei mai atinge țelul, acela de a slăbi. În procesul de slăbire, fructele nu sunt indicate tocmai din acest motiv.

Mitul 3. Carbohidrații nu sunt ok

Ba da, sunt ! Dacă vrei masă musculară, carbohidrații ar trebui să facă parte din alimentația ta, categoric. Dacă alegi să îi scoți definitiv din alimentația ta, atunci vei topi mai multă grăsime de pe corp în timpul antrenamentelor, însă corpul are nevoie să-și ia cât mai multe resurse, pentru a se menține sănătos și puternic, așa că, oferă-i corpului și carbohidrați, fără teama că sunt nesănătoși, îngrașă sau îți fac rău. Trebuie doar să fii atent la caloriile zilnice și să îți organizezi un plan de alimentație cât mai benefic nevoilor tale. Dă-i corpului tău tot ce are nevoie, macronutrienți și micronutrienți.

Mitul 4. Femeile nu ar trebui să-și antreneze partea superioară a corpului

Am tot auzit că femeile nu ar trebui să își lucreze mâinile, umerii, sptele, pieptul, practic, că ar fi neindicat să își antreneze partea superioară a corpului, pentru că vor arăta ca bărbații. WHAT? Nimic mai neadevărat. O femeie, la fel ca un bărbat, trebuie să-și lucreze întregul corp, de-a lungul unei săptămâni, alocând timpul necesar fiecărei zone a corpului. Dacă acest lucru nu se întâmplă și alegem să lucrăm doar câte o zonă (să zicem, abdomenul), corpul va fi asimetric. Asta ar însemna să avem mușchi doar într-o parte, iar celelalte zone să rămână lipsite de musculatură.

Mitul 5. Dacă o femeie se antrenează cu greutăți, va arăta ca un bărbat

Fals ! Fals ! Nici nu se pune problema. Fiecare dintre noi avem o construcție diferită a corpului, asta e adevărat, și fiecare femeie arată diferit una față de cealaltă. Poate unele femei au șoldurile mai late, pe când altele nu, unele au picioarele mai groase, altele au mâinile mai groase, iar altele mai subțiri, depinde de corpul și de geneticul fiecăreia dintre noi. De aceea, fiecare femeie are dreptul să decidă ce vrea de la corpul ei: dacă vrea o musculatură mai mare, dacă vrea să fie doar ușor tonifiată, dacă vrea fund mai bombat, dacă vrea mâini mai fibrate etc. Deci, în funcție de ce ne dorim, trebuie să ne alegem antrenamentul potrivit, iar prin antrenarea cu greutăți, de cele mai multe ori, corpul unei femei se schimbă în bine, căpătând forme și simetrie. Așa că, uită de acest mit și antrenează-te cu greutăți, fără niciun fel de problemă. O să-ți placă ! 🙂

black-and-white-fitness-background-1920x1200

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisses !

4242453rsawsewq41qwe213ae213

10
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns