Bună, tuturor ! În ultima perioadă am primit tot mai multe întrebări din partea voastră, referitoare la procesul de slăbire, tonifiere, alimentație, așa că acest articol este creat în special pentru voi, cei care mi-ați trimis mesaje și aveți nevoie de puțin ajutor în această privință. Astfel, vă voi arăta, în cele ce urmează cum se slăbește rapid și sănătos, printr-o dietă hipocalorică.

9 (1 of 1)

Așa cum știți și din articolele anterioare, fitness-ul a devenit pentru mine o pasiune foarte mare. Dacă la început făceam sport pentru că eram nevoită și pentru că acumulasem câteva kg în plus, acum pot să spun că practic fitness-ul zi de zi cu mare plăcere. Pasiunea mea a venit, bineînțeles, când am început să văd rezultate în urma efortului depus. Am observat multe schimbări de care am fost foarte mulțumită și am decis să continui, să lupt pentru ceea ce îmi doresc. Și asta fac. Mă documentez din ce în ce mai bine, pentru a fi la curent cu toate schimbările prin care trece corpul meu, pentru a-mi înțelege mai bine corpul și modul în care reacționează la anumite alimente, antrenamente, dar și pentru a înțelege de ce e bine să facem anumite exerciții, cu ce ne ajută, în special. Practic, fiecare grupă musculară are nevoie de anumite exerciții specifice ei, de aceea e bine să alocăm fiecărei zone a corpului câte o oră pe zi de antrenament.

Acum, urmează partea cea mai interesantă din articol, în care vă voi răspunde la întrebări și, bineînțeles, voi încerca, pe cât posibil, să vă lămuresc în ceea ce privește slăbitul și cum se poate efectua într-un mod cât mai rapid și sănătos.

În primul rând, e necesar să înțelegeți că deficitul caloric este esențial, dacă vreți să slăbiți. Ce înseamnă deficit caloric? Adică să ardeți mai multe calorii decât consumați. Procesul slăbirii rapide depinde, totuși, foarte mult de voi, de cât de bine vă adaptați la anumite alimente, de cât de lungă e perioada în care vă alegeți să țineți această dietă și, contează, de asemenea și vârsta pe care o aveți și metabolismul fiecăruia. Fiecare organism este diferit, așa că unii oameni au norocul să slăbească mai repede, în timp ce altora le va lua mai mult timp să slăbească. Dar, repet, depinde de voi și de cum acționați pentru a vă ajuta organismul cât mai bine să ajungă la rezultatele pe care le vreți.

Mai jos, vă voi ajuta, pe cât posibil, cu un anumit număr de alimente pe care să le consumați, pentru a vă ușura acest proces al slăbitului, dar vă voi enumera și câteva alimente interzise, pe care ar trebui să le excludeți, pe cât posibil. Regula de bază este să ajungem la un număr cât mai scăzut de calorii zilnice (deficit caloric, exact ce spuneam mai sus), deci vor fi anumite restricții de care trebuie să țineți cont.

Iată care sunt restricțiile, pentru că voi începe cu ele:

 1. Categoric, dulciurile ! (zahăr, ciocolată, înghețată etc)
 2. Pastele făinoase (pizza, paste, pâine, produsele de patiserie cum ar fi covrigi, strudel etc)
 3. Alcoolul
 4. Cartofii
 5. Cerealele
 6. Orezul
 7. Fructele (chiar dacă sunt bogate în vitamine, fructele conțin zahăr, deci nu sunt benefice slăbitului)
 8. Orice tip de sucuri (acidulate, neacidulate, sucuri de fructe, smoothie-uri etc)
 9. Lactatele grase (brânză, lapte cu conținut ridicat de grăsime, unt)
 10. Fasolea
 11. Mazărea

Dacă tot am terminat lista cu alimentele interzise, iată și o listă cu alimentele indicate pentru slăbit:

 1. Carne de pui
 2. Carne de pește
 3. Carne de vită
 4. Carne de porc
 5. Brânză cu conținut redus de grăsime (de ex: brânză cottage)
 6. Ouă (în special albușul de ou)
 7. Nuci sau alune ca gustare
 8. Broccoli
 9. Conopidă
 10. Varză
 11. Spanac
 12. Castraveți
 13. Ciuperci
 14. Țelină
 15. Roșii
 16. Cafea (după bunul plac, însă fără zahăr)
 17. Ceai (la fel, neîndulcit).

Nu în ultimul rând, apa este extrem de importantă în această dietă, așa cum am menționat și în articolele anterioare, sunt necesari minimum 2l/apă pe zi.

23 (1 of 1)

Alimentele enumerate mai sus sunt potrivite în această dietă pentru că conțin un număr redus de carbohidrați și sunt alese special datorită numărului mic de calorii, ceea ce vă asigură din start, un deficit caloric. Puteți combina aceste alimente cum vă doriți, după bunul plac, astfel încât să vă creați mesele zilnice necesare corpului.

Eu sper ca acest articol să vă fie de folos și să puteți slăbi așa cum vă doriți, într-un timp cât mai scurt. Este foarte important să fiți mulțumiți de corpul vostru.

Dacă aveți întrebări sau anumite nelămuriri, mă puteți contacta mai jos, printr-un comentariu sau pe pagina de facebook mihaelaoprea.com

   Vă doresc mult spor și multă sănătate !

semnatura-vietii

 

 

 

 

 

 

 

24
Distribuie mai departe

3 thoughts on “Slabeste rapid si sanatos !”

Lasă un răspuns