Atunci când te gândești să scazi în greutate, pare ușor din câteva vorbe să ajungi la corpul pe care ți-l dorești, să devii fit, însă vei trece ușor de la iubire la ură și invers, atunci când va veni vorba despre antrenamentul tău zilnic și aproape că nu îți vei mai dori să faci sport, după ce toate antrenamentele vor deveni deja ceva foarte plictisitor, ceva de care nu mai ai chef, ceva ce nu te mai trage firea să faci.

DA

De-a lungul antrenamentelor mele, la fel ca și alți adepți ai sportului, am întâlnit multe obstacole și am avut multe momente în care mi-am dorit să renunț, ba chiar au fost câteva luni în care am renunțat complet la sport. Însă, uitându-mă în oglindă și fiind nemulțumită de corpul meu, m-am ambiționat și am decis să lupt pentru ce-mi doresc, pentru a ajunge la rezultatele pe care vreau să le văd în oglindă, oricât ar trebui să muncesc pentru asta. La urma urmei, e vorba despre corpul meu, despre dorințele mele, despre încrederea în mine.

3

Pentru a nu cădea iar pradă plictiselii și rutinei, am găsit câteva modalități prin care să fac ca atât antrenamentele la sală, precum și cele de acasă, să fie cât mai distractive și deloc plictisitoare. Dacă și tu te regăsești în situația mea, ai ajuns la locul potrivit.

Fă-ți antrenamentele cât mai distractive, respectând următorii pași:

Dă muzica mai tare ! 🙂

Muzica influențează enorm, mai mult decât crezi. Ea ne poate crea anumite stări de optimism, de curaj, de putere, prin care să nu renunțăm. Să găsești muzica potrivită în timpul antrenamentelor este ceva esențial, ceva care te va ajuta să nu te lași. Îți va da energie și te va face să te implici mai mult. Cu cât vei asculta mai multă muzică care îți place și care te face să te simți bine, cu atât mai implicat/ă și mai motivat/ă vei fi în antrenament.

Consideră sportul un hobby

Nu mai lua sportul ca pe ceva greu, obositor, o muncă infernală, ceva ce te epuizează la maximum. Gândind așa, nu faci decât să te decurajezi singură. Cel mai bine ar fi să ajungi să te gândești la această activitate ca la ceva distractiv, ceva ce te ajută să te menții frumoasă, să ai un corp sănătos și fit. Motivează-te gândindu-te la sport ca la un hobby. Și, încă ceva, nu e musai să alegi doar sală sau alergare, dacă chiar nu te bucură aceste activități. Poate-ți place dansul, poți opta pentru dans, aerobic, orice activitate care-ți pune corpul în mișcare.

dadadadada

Poartă outfit-uri sport în care te simți confortabil

Confortul și încrederea în sine sunt două lucruri elementare, atunci când faci sport. De aceea, outft-ul pe care-l porți la sală sau chiar și acasă, în timpul antrenamentului, înseamnă foarte mult și îți poate da încredere în tine și forță să continui. Îmbracă-te frumos, încât să te simți frumoasă și încrezătoare.

abs

Dezvoltă-ți spiritul competitiv

Fiind în competiție cu cineva, te va ajuta foarte mult să obții rezultatele pe care ți le dorești. Atâta timp cât competiția este una sănătoasă și îți oferă avantaje, fă asta, folosește-te de energia pe care ți-o dă simțul tău competitiv.

7 (1 of 1)

Ia-ți un partener de sală

Întotdeauna munca în doi e mai ușoară, acest lucru fiind valabil și în cazul sportului. Atunci când decizi să mergi singur/ă la sală, există momente în care, poate, îți dorești să renunți sau ți-e lene, sau pur și simplu nu ai chef și simți că nu ești suficient de motivată. În schimb, dacă ai un partener de antrenament, totul e mai simplu, pentru că vă veți încuraja reciproc și veți lucra împreună. Vă puteți simți foarte bine împreună și totul va fi mai distractiv.

Acționează ca un copil

Te-ai întrebat vreodată de unde au copiii atât de multă energie? Ei bine, ei se mișcă întruna și ard mult mai multe calorii decât adulții. Ar trebui să faci la fel, ba chiar ar fi indicat să te miști cât mai mult, să te plimbi, să fii în continuă mișcare, să ai cât mai multe activități care presupun deplasările pe jos sau să ai ca hobby anumite sporturi, cum ar fi tenis, fotbal, basket, handball, poate chiar înotul etc.

Schimbă des antrenamentul

Orice poate deveni plictisitor dacă repeți acel lucru de mai multe ori. Cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru ca sportul să nu devină o rutină, este să schimbi frecvent antrenamentul. Fă alte și alte exerciții care îți pun corpul în mișcare, care să îți și facă plăcere. Alternează între exerciții cu greutăți și exerciții cardio și schimbă-le de câte ori simți nevoia.

Un stil de viață sănătos și frumos nu ar trebui să implice niciodată efort, ar trebui să te facă să te simți bine și fericit. Da, nu neg, trebuie să muncești pentru a-ți atinge țelurile, dar acest lucru ar trebui să fie și distractiv și să-l faci cu plăcere.

Ține-te de treabă, organizează-te și vei avea curând corpul pe care ți-l dorești !

9
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns