Salut, în acest articol îți voi explica câteva dintre beneficiile mersului pe jos, precum și motivele pentru care mersul pe jos este mai mult decât benefic, atunci când îți dorești să slăbești rapid și sănătos.

mers-pe-jos

Acest subiect a devenit unul destul de dezbătut, având în vedere că oamenii apelează la orice metodă posibilă, pentru a slăbi, și, chiar și așa, deplasarea cu mașina sau cu mijloacele de transport este atât de comodă și atât de ușoară, încât oamenii nu mai țin cont și de mersul pe jos și de beneficiile pe care acesta le oferă corpului.

Deși programele de antrenamente cardio sunt foarte benefice, mersul pe jos este pe primul loc în arderea caloriilor și a grăsimii. Nu săriturile, nu alergatul, ci, pur și simplu, mersul pe jos (plimbarea).

Deci, care sunt beneficiile acestei activități și cât de important este mersul pe jos în scopul pierderii kilogramelor?

Iată principalele beneficii ale mersului pe jos:

1.Ajută la pierderea grăsimii, dar nu și la pierderea masei musculare !

Este cea mai benefică metodă în scopul arderii caloriilor și în pierderea grăsimii, însă  ține minte un lucru, nu vei pierde și masa musculară obținută odată cu pierderea grăsimii, însă acest lucru este valabil doar atâta timp cât ai și o alimentație echilibrată.  În plus, este o activitate pe care o poți face oricând.

2. Este cel mai ușor tip de cardio

Dacă e să facem o comparație între antrenamentele obositoare de cardio și mersul pe jos, probabil și tu, la fel ca mine, ai alege a doua variantă. Fă-ți un obicei și mergi pe jos ori de câte ori ai ocazia, zilnic.

3. Cel mai benefic tip de cardio

Mersul pe jos este un exercițiu moderat, care, spre deosebire de alergat, nu rănește articulațiile. Atâta timp cât mergem pe jos, picioarele se mișcă moderat, la intensitate redusă, iar riscul accidentărilor este mult mai mic decât atunci când alergăm. Așadar, mersul pe jos nu produce leziuni musculare, așa cum s-ar întâmpla în cazul alergatului.

3. Reduce stresul

Pentru mine, personal, mersul pe jos este ceva extrem de relaxant. Este o activitate care reduce stresul și mă liniștește. O plimbare în parc, în apropierea unui lac, la shopping sau în orice alt loc, mă face să mă simt bine și sunt sigură că și ție ți-ar plăcea. De asemenea, plimbările în aer liber ajută mult la limpezirea minții și a gândurilor, ne ajută să ne eliberăm de probleme și stres, reușind să fim mai echilibrați, mai organizați. Așa că pune-ți căștile și ieși la o plimbare. 🙂

4. Trăiești mai mult ! 🙂

Asta nu înseamnă că mersul pe jos este o fântână a tinereții eterne, însă te poate ajuta să trăiești mai mult. O mulțime de studii arată că cei care merg des pe jos sunt mult mai sănătoși, mult mai fericiți și trăiesc mai mult.

Mersul pe jos, la fel ca alte forme de cardio pe care le folosim, scad șansele bolilor cardiovasculare și stabilizează presiunea sângelui. Timpul ideal de mers pe jos, zilnic, este de aproximativ 40 de minute.

Alege să fii sănătos !

semnatura-vietii

 

 

2
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns