Îți doresc să primești tot ce mi-ai oferit tu mie. Îmi doresc să mai pot oferi tot ce ți-am oferit.

e6694cf7dc11355ac9e348e1250adb41

Știi ce-mi doream eu? Să iubim amândoi aceleași lucruri. Să ne bem cafeaua împreună dimineața și să ne prindă orele târzii povestind. Îmi doream să iubim Răsăriturile și Apusurile împreună, călătoriile și vinul dulce, să iubim amândoi iubirea în același fel și să ne-o dorim în aceeași măsură de mult.

Iubirea ta era usturător de rece. O răceala de aceea de Decembrie. Iubirea ta era ca o picătură de esență de rom într-un bol imens. Era ca un apus târziu. Mi-am pierdut o mulțime de zile, de nopți, de momente, de clipe, de ore, căutând după Apusul din ochii tăi atunci când îmi înșirai un Te iubesc. Căutam sensuri, motive, fapte.

Ți-am oferit eu ceva din ce nu voiai vreodată? Am fost eu pentru tine mai puțin decât așteptai? Ai fost tu pentru mine oare mai puțin decât…? Ai fost. Nu mai întreb. Ai fost pentru mine, de fiecare dată, un răspuns, o confirmare, o vorbă, un gest, ai fost toate astea, pentru că ce așteptam eu să fii, n-ai fost. N-ai devenit. N-ai fost mai mult decât răspunsurile goale, uitate, evitate. N-ai fost mai mult decât așteptam eu să-mi fii, ci mai puțin. Mult mai puțin.

Mi-am dorit ca măcar o dată să-ți fi scăldat sufletul în frumusețea sufletului meu și să-mi fi îmbrățișat cu inima, trupul. Pentru că tu îl îmbrățișai doar cu ochii. Unde-ți era inima când aveam nevoie de îmbrățișări calde?

Și după toate astea, mi-am promis că n-o să mă mai arunc fără să gândesc, n-o să mă mai îndrăgostesc fără să cunosc, n-o să mai ofer, fără să știu cui, n-o să mai suspin, fără să fie cazul, n-o să mai cred, fără să am certitudinea, n-o să mai ascult, fără să fiu ascultată, n-o să mai spun Te iubesc fără să fiu iubită așa cum merit să fiu.

Uite-mă acum, aici, fericită. Uite-mă cum zâmbesc, cum iubesc, cum trăiesc, cum ascult, cum cred, cum râd, cum sunt. Uite-mă aici, cât de fericită sunt.

Sunt bine acum și nu-ți doresc decât să ai parte de tot ce mi-ai oferit tu mie. Pentru că eu am primit deja tot ce ți-am oferit. Am fost capabilă să ofer și mai mult decât credeam vreodată.

7
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns