Cât adevăr există în spatele horoscopului?

Semnele zodiacale există de milioane de ani. Ele au fost considerate pentru mult timp un fel de ghid al oamenilor, după care acționau și care le influența viața. În zilele noastre, sute de oameni își citesc horoscopul zilnic, pentru a afla ce îi așteaptă.

Studiile arată că un procentaj de 33% din americani cred în astrologie.

Ce sunt semnele zodiacale?

Zodiacul constă în 12 semne diferite, fiecare aparținând unei anumite perioade a anului. Sunt oameni care consideră aceste semne ca fiind false și, totuși, ei cred în ceea ce le prevede horoscopul. De cele mai multe ori, oamenii se compară unii cu ceilalți, bazându-se pe zodii, de unde extrag diferite forme de caracter, trăsături, compatibilitate. Chiar și în relații, cuplurile se bazează pe horoscop, atunci când își aleg partenerii sau își doresc să afle ce i-ar plăcea partenerului, conform zodiei lui.

Pseudo-știință

Horoscopul nu a fost niciodată catalogat drept o pseudo-știință. Poate mulți se întreabă de ce, însă motivul ar fi unul singur: nu s-a găsit nicio dovadă în acest sens, cu atât mai mult cu cât oamenii cred în această știință, se ghidează după ea și se lasă influențați de ce spun astrele. Oamenii au folosit zodiacul timp de mii de ani și continuă să o facă. Inspectând alinierea planetelor, astrologii s-au străduit să înțeleagă unele adevăruri în această privință.

Horoscopul din ziare/reviste/online

Oricine poate crea un horoscop, asta e clar. Cu cât știi mai mult cum funcționează limba și cum să te joci cu cuvintele, poți avea în față exact horoscopul pe care ți-l dorești. Acesta este și motivul pentru care astrologia are o reputație atât de rea. De cele mai multe ori, horoscopul pe care-l citim în reviste, ziare, poate fi inventat. Omul care scrie stă pe o canapea și înșiră cuvintele care-i vin în minte, pentru fiecare zodie în parte.

Dacă se întâmplă să citești același horoscop timp de un an, zi de zi, și să compari, vei observa că s-a copiat horoscopul din ziua precedentă.

Pentru a înțelege zodiacul cât mai bine, trebuie consultat un expert. Nu toate sursele din care provine horoscopul sunt credibile și nimeni nu știe cine e în spatele fiecărui paragraf din horoscop, nu avem certitudinea că horoscopul a fost realizat de un expert sau preluat de la un astfel de om.

 

Cât de mult te poți încrede în zodiac?

Astrologia are limitele ei, ca orice știință. N-ar trebui să ne ghidăm după un horoscop pentru a ne trăi viața. Dacă vei face asta, nu vei putea lua nicio inițiativă asupra vieții tale, nu poți fi stăpân pe ea.

E ok să ții cont de ce spune horoscopul, dacă chiar ești un adept al lui, însă nu o lua literal niciodată. Nu lăsa acest lucru să te controleze sau manipuleze.

 

 

1
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns