e8765d7887723eded9c041a4ab864771

Draga mea, frumusețea trebuie măsurată după suflet. Acceptă-te și iubește-te așa cum ești: azi, mâine și întotdeauna.

Sunt femeie, dar înainte de asta sunt om. Din carne și oase. Nu din plastic, din carne și oase. Am dreptul să fiu imperfectă. Am dreptul să nu mă încadrez în standardele de frumusețe și perfecțiune pe care le impun unii. Am dreptul să am celulită, vergeturi, acnee sau riduri, am dreptul să am părul dezordonat, am dreptul să am cicatrici și imperfecțiuni. Ca toți oamenii. Repet, sunt om. Oamenii nu sunt perfecți, singura perfecțiune pe care ne-o putem crea vine din interior, este să avem sufletul frumos și conștiința curată, să fim frumoase prin caracterul și încrederea noastră de sine.

Sunt femeie. Mănânc pizza, beau Cola-Cola, mănânc fast-food-uri, ciocolată, paste… Da, și chipsuri și Mc Donalds și KFC și tot ce poftesc, de fiecare dată când poftesc. Da, am și eu vergeturi, imperfecțiuni, celulită, am și eu defectele mele. Asta nu mă face să mă simt prost. De ce? Pentru că nimeni nu-mi creează standarde. Nimeni nu mă poate obliga să fiu într-un anume fel. Nimeni nu mă încadrează într-o anumită categorie, atâta timp cât eu nu permit asta. Nu e corect față de mine să mă las judecată, să permit să mi se pună etichete, să îmi impun niște lucruri care mă privează de libertatea pe care mi-o doresc, pentru a fi cum vor unii sau alții. Nu vreau să fiu ca nimeni. Vreau să fiu eu și atât, să fiu diferită și frumoasă nu prin fizicul meu neapărat – pentru că asta este deja o frumusețe superficială, care în timp se pierde – ci prin sufletul și caracterul meu, adevărata frumusețe. Să ai simțul umorului, să ai conștiința curată, să fii un om bun, cu valori, contează mult mai mult.

Consider că fiecare zi este o șansă să investești în tine, să îți recapeți încrederea, așa, cu tot cu colăceii aceia, cu tot cu riduri, cu tot cu kg acelea în plus.

Dacă vrei să investești în corpul tău, fă-o. Nu te oprește nimeni. Fă sport, yoga, aleargă, îmbunătățește-ți condiția fizică și mentală. Dar fă asta pentru tine, nu pentru alții. Nu face niciodată ceva pentru că îți cer alții, oamenii sau societatea. Nu lăsa ca alții să îți impună reguli să fii slab, să ai buzele mai mari, să te vopsești într-un anume fel, să fii altfel decât te simți tu confortabil în pielea ta. Tot ce faci, fă pentru tine, fără să te gândești că dacă ai fi ca ea, ai fi mai frumoasă. Tu ești tu și asta contează.

Ascultă-mă, niciuna dintre femeile alea pe care le vezi în reviste, cele pe care le ai drept model de a fi arăta, nu sunt perfecte. Niciodată un program nu va putea ascunde ceea ce e real, de fapt. A fi frumoasă într-o poză sau o filmare, după ore întregi de editări, nu te face mai perfectă. A ieși pe stradă, așa cum ești tu, simplă, naturală și încrezătoare, te face, în schimb, să fii minunată.

În fiecare zi, cunosc femei din ce în ce mai lipsite de încredere, pentru că nu arată perfect, pentru că au pielea lăsată, pentru că s-au îngrășat câteva kilograme, pentru că au vergeturi, pentru că tenul lor nu e perfect, pentru că încep să apară riduri, pentru că nu sunt sculptate, iar rochia aceea nu le mai încape, pentru că au sânii prea mici sau buzele prea subțiri și nu se mai consideră frumoase, atrăgătoare, sexy. Pentru că nu arată ca modelele, pentru că nu arată ca cea de pe coperta Cosmopolitan sau ca altele de la tv. Pentru că s-au creat standarde de frumusețe și nu înțeleg de unde.

Fiecare femeie e frumoasă. Fiecare femeie e specială. Fiecare femeie are ceva aparte, ceva unic, ceva ce o face să devină ea însăși și să se deosebească de mulțime. Fiecare femeie este superbă. Nu trebuie să ai corpul perfect și nici să te încadrezi în standarde. Fiecare femeie are standardul ei de a fi și de a se simți frumoasă.

Caracterul te face o femeie frumoasă, perfectă. Puterea și încrederea de sine te face să fii specială. Sufletul te face să fii unică și iubită. Blândețea ta te face să fii înconjurată de oameni sinceri. Oricât de greu e să recunoaștem asta, fiecare bărbat apreciază la o femeie caracterul ei și încrederea pe care o are în ea. Privește-te în oglindă, admiră-te, bucură-te de ceea ce ești, bucură-te de fiecare parte a corpului tău și încetează să te mai agați de standarde, să fii ca altele. Încetează s-o mai copiezi pe cea care pretinde că e perfectă, pentru că nu e. Și modelele au celulită și vergeturi. Faptul că sunt editate într-un pogram nu le face perfecte.

Iubește-te așa cum ești, apreciază-te pentru ceea ce ești, pășește cu încredere pe podiumul vieții tale, pentru a înflori din ce în ce mai frumos.

Ești frumoasă, femeie ! Așa, fără mărimi ideale, fără trupul sculptat, așa cum ești tu, ești frumoasă !

Acum, du-te și mai privește-te o dată în oglindă și zâmbește larg. În zâmbetul acela stă adevărata ta frumusețe.

Draga mea, frumusețea trebuie măsurată după suflet. Acceptă-te și iubește-te așa cum ești, azi, mâine și întotdeauna.

2
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns