tumblr_static_tumblr_static__640

Oamenii nu sunt răi, ei sunt doar nefericiți. Dacă le putem schimba starea, le putem schimba și comportamentul.

Cu toții avem zile foarte bune sau foarte proaste. Ni se întâmplă adesea să ne iasă totul bine, să ajungem în locurile în care ne dorim, să rezolvăm repede tot ce ne propunem, să avem mereu idei bune sau sfaturi bune pentru ceilalți, să facem lucrurile cu ușurință, să ne simțim total împliniți, da, ni se poate întâmpla să avem zile perfecte. Dar, la fel ni se poate întâmpla și să facem totul pe dos, să avem zile în care nimic nu ne iese, sa pierdem autobuzul, sa ne certăm cu cei dragi, să nu fim inspirați, să jignim, să nu ajungem la timp niciunde, să fim nemulțumiți și să îi nemulțumim și pe ceilalți.

Cum se pot întâmpla aceste lucruri, dacă suntem noi înșine aceeași persoană, de fiecare dată? Cum ne poate ieși totul atât de perfect într-o zi, iar a doua zi să ne meargă totul atât de prost? Ei bine…principalul vinovat de reușitele sau nereușitele noastre este starea noastră interioară. Practic, noi înșine suntem vinovați atât de zilele noastre bune, cât și de cele mai puțin bune. Starea noastră din fiecare zi ne influențează comportamentul.

Să luăm un exemplu. Cu siguranță vi s-a întâmplat să mergeți la un magazin, unde ați fost serviți foarte prost, unde, vânzătoarea, în loc să vă răspundă calm și să fie răbdătoare, v-a întrebat pe un ton rece și distant ce vreți, în timp ce-și dădea ochii peste cap. Ei bine, cu siguranță, acea persoană nu era așa de fel, în fiecare moment al vieții ei, putea fi doar obosită, putea să aibă diverse probleme personale, familiale, iar starea ei de spirit s-a reflectat asupra comportamentului ei. La asta mă refer eu, de fapt. La modul în care ne simțim noi și ce influență are acest lucru asupra modului în care îi tratăm pe ceilalți.

Și nouă, la rândul nostru, ni se poate întâmpla deseori să reacționăm nervos, agitat, pripit, în discuțiile cu ceilalați, așa că, cel mai bine este să ne menajăm propria stare de spirit înainte de a ne începe ziua. Este bine să ne începem fiecare zi într-un mod frumos și liniștit, pentru a ne simți liniștiți. Este bine să zâmbim de fiecare dată când ne vine să plângem. Este bine să fim mulțumiți de noi înșine și să avem încredere în noi.

Înțelegerea stării în care ne aflăm înseamnă înțelegerea schimbării personale. Secretul este să ne ținem sub control stările de fiecare dată. Suntem singurii responsabili de felul în care ne simțim. Suntem singurii capabili să ne controlăm temperamentul și gândurile.

Deși noi considerăm ca starea noastră este ceva inconștient și reacționăm spontan la anumiți stimuli din jurul nostru, ea se poate modifica foarte ușor din mintea noastră. Trebuie doar să ne propunem să fim bine. Trebuie doar să ne propunem să fim fericiți. Noi toți ne dorim fericire, ne dorim iubire, ne dorim bani. Ne dorim toate acestea pentru starea pe care ne-o induc, de prosperitate, de bogăție, de a putea avea tot ce ne dorim, de a ne SIMȚI iubiți, de a ne SIMȚI impliniți. Cum am putea avea aceste stări, dacă nu reacționăm în acord cu ele? Cum am putea deveni fericiți dacă noi suntem mereu nervoși? Sau cum am putea avea bani,dacă ne plângem mereu de sărăcie? Din mintea noastră pleacă totul. Diferența dintre oamenii care-și ating idealurile și cei care nu o fac stă în modul în care ei își propun să câștige, să atingă acele idealuri. Dacă îți dorești cu adevărat să fii un câștigător, atitudinea ta trebuie să fie cea a unui câștigător, dincolo de teama de a pierde.

Așa că, în cele din urmă, noi ne putem stimula singuri starea de bine.

Trezește-te în fiecare dimineață mulțumind pentru ca ești aici încă o zi.

Zâmbește ori de câte ori ai ocazia în ziua respectivă.

Fii bun. Ajută pe oricine are nevoie de tine.

Oferă dragoste și înțelegere.

Fă în fiecare zi ceva mai mult pentru visele tale. Dedică-le timp cu optimism cu curaj.

Ajută oamenii necăjiți.

Îmbrățișează puternic.

La finalul zilei, fii recunoscător.

Așa se ajunge la fericire.

Și nu judeca oamenii, mai ales. Pentru că oamenii din jurul tău nu sunt răi. Ei sunt doar nefericiți. Fii tu cel care le schimbă starea și, implicit comportamentul și te vei bucura de zâmbetul lor.

3
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns