70485bc44872ecbf8e385306a74955ac

Scrisoarea acesta nu este pentru tine, draga mea. Este pentru el. Este pentru bărbatul care va ajunge aici și va citi aceste rânduri. Scrisoarea aceasta este despre tine, dedicată lui. Este despre mine sau despre oricare altă femeie care iubește și încă nu e dispusă să renunțe să o facă. Este un îndemn către bărbatul care nu cunoaște femeia suficient de bine, care nu o știe aprecia sau care nu știe să o deosebească de celelalte. Este pentru cel care vine și pleacă de nenumărate ori.

Stimate bărbat,

Fiecare femeie pe care ai întâlnit-o și o vei întâlni de-a lungul vieții tale este unică. Indiferent de asemănările pe care tu le vei face, permite-mi să îți spun că nicio femeie nu e la fel cu celelalte. Fiecare ascunde un suflet diferit, sentimente diferite, moduri diferite de a le arăta, fiecare femeie are un caracter diferit. Vei întâlni femei puternice, femei slabe, femei copilăroase, femei dedicate, femei imature, femei care știu sau nu știu ce vor, femei care te vor sau femei care nu te vor alege niciodată, oricât ai râvni la ele. Femeile care te vor alege, o vor face in scopuri diferite. Unele te vor vrea pentru banii tăi, altele pentru fizicul tău, altele pentru ceea ce le oferi, dar ține minte un lucru important: doar una te va iubi pentru sufletul tău, fără să aștepte ceva în schimb.

Acum, dacă ești bărbatul puternic și sigur care cred eu că ești, doesebește-o pe ea de celelalte. Cum adică, „care ea”? Știi bine despre ce vorbesc. Întreabă-te puțin: Ce găsești la ea și nu găsești la altele? E vreuna, între femeile din viața ta, care te-a făcut să te simți, măcar un moment, unic, chiar dacă ai folosit-o, chiar dacă nu ți-a păsat de ea, chiar dacă te enervai când o vedeai atât de sensibilă și atât de vulnerabilă și, poate n-o mai suportai? Poate îți părea dramatică, emotivă și slabă, dar n-ai idee câtă putere și durere a strâns în ea, iubindu-te în tăcere și-n neștire pentru atâta timp. Te-a făcut vreuna să te simți un bărbat în adevăratul sens al cuvântului? Nu din punct de vedere fizic, ci sufletește. Te-a făcut vreuna să te consideri iubit, ocrotit, ținut în brate, chiar și atunci când erai cu spatele? Ai simțit vreodată lacrimile ei curgând pe pielea ta, din senin? Ai simțit-o vreodată plângând atunci când nici măcar nu o priveai? Ai auzit-o vreodată suspinând profund, în timp ce se juca în părul tău? Ai simțit vreodată că reprezinți pentru ea tot ce-și poate dori un om? Ai simțit vreodată cât contează pentru ea simplul fapt că exiști? Ai simțit vreodată că ea își găsește liniștea lângă tine? Sunt sigură că da. Sunt sigură că în sufletul tău ai simțit toate astea și un orgoliu nesuferit nu te-a lăsat să te bucuri de ele, să le descoperi. O teamă, poate, un regret, o amintire, o suferință.

Dragule, există tot felul de femei în lume, pe care nu va fi deloc ușor să le iubești. Pentru că nu vei ști cum. Pentru că tu nu cunoști femeile atât de bine precum crezi. Pentru că tu le poți citi exteriorul, dar niciodată nu vei ști să pătrunzi în inima lor, dacă ele nu-ți permit asta. Atunci când îți vei dori să iubești o femeie, amintește-ți că ea te poate lăsa să o iubești sau nu.

Bineînțeles că se va întâmpla ca unele să te atragă fizic, să vrei să fugi dintr-un pat într-altul, să vrei să te distrezi, să le consideri niște obiecte cu care să te joci cât vrei, când vrei, unde vrei. Dar fizicul nu va ține o veșnicie. Plăcerile astea nu vor ține o veșnicie, pentru că la un moment dat vei căuta liniștea, iubirea, stabilitatea. Dacă cumva, în așternuturile acelea albe, imense, ți-ai lipit pielea de femeia care te iubește sincer? Dacă, din neatenție, ai lăsat-o să plece? Sau, cine știe, poate chiar cu voia ta… Dacă într-o zi ai să regreți amarnic că nu ai rămas acolo, în brațele ei, mai mult? Dacă din simpla dorință de a te distra, ai pierdut o iubire sinceră, cum rar găsești? Te-ai gândit? Probabil nu… Nu ar fi rău să te gândești chiar acum, să te gândești puțin câte ți s-au oferit fizic și câte sufletește…Aș putea pune pariu că ți-a venit în minte un nume. Rostește-l și amintește-ți fiecare moment, apoi ia o decizie. Uneori, e târziu pentru decizii, într-adevăr. Alteori, nu. Când o persoană iubește sincer, e capabilă să ierte totul într-o clipă. Așa că dacă crezi că e momentul, nu mai sta pe gânduri…A venit vremea să nu mai dai o fericire de-o viață pe o plăcere de moment.

Viața nu e numai despre plăceri de moment. Când ajungi la o anumită vârstă, ieșitul în cluburi sau decorul feminin din dormitorul tău vor fi simple banalități. Viața este mult mai profundă de atât și vei simți nevoia să te simți iubit si să iubești. Vei simți nevoia să ai siguranța că e cineva acolo, pentru tine, care te iubește sincer. Vei simți nevoia unor brațe care să te cuprindă de fiecare dată când te simți căzut și vei simți nevoia de alinare, de înțelegere, de iubire, pe care doar o persoană care te iubește cu adevărat ți le va oferi.

Pot fi multe femei care vor bate din gură și care te vor face să crezi că rămân lângă tine, poate te vor face să crezi că te iubesc cu adevărat, dar nu o vor face din suflet, pentru că doar una singură și-a rătăcit inima în pieptul tău și până nu o vei recâștiga, nu se va termina totul. Caut-o! Caută-ți inima acolo unde simți că e ea. Acolo unde simți că ai lăsat-o ultima dată când ai avut în brațele tale o femeie. Acolo unde simțeai că ești liniștit și te simțeai bine. Acolo unde cineva te strângea la piept cu durere și afecțiune. Acolo unde cineva nu-ți oferea un simplu trup, ci o inimă, o ființă întreagă. Acolo unde cineva te alina și te încuraja că totul va fi bine. Acolo unde ea, nepăsându-i că nu e motivul fericirii tale, își dorea cu tot dinadisnul să fii fericit. Întoarce-te la locul unde te-ai simțit iubit și răsfățat și recuperează-ți inima. Vei fi uimit de ce vei întâlni: doi ochi care te vor privi diferit, un puls care va bate izbitor de tare, niște brațe dispuse să te primească și cel mai sincer zâmbet pe care l-ai întâlnit vreodată. Mergi liniștit și caută-te pe tine acolo. Ai încredere că pașii te vor ghida spre ceea ce iubești, deși nu vrei să recunoști, spre ceea ce îți lipsește atât de mult.

Dacă vei alege ceea ce găsești acolo, alege acea femeie pentru o viață, nu-i mai oferi momente. Iubește-o în fiecare zi, râde împreună cu ea, bucură-te de fiecare moment împreună, simte-te norocos că tu ai găsit pe cineva care te iubește. Sunt, și-așa, destui oameni singuri și triști în lume. Încă mai ai timp să te salvezi. Ea te va salva.

Ea este însăși femeia care ți-a acceptat scuzele de fiecare dată, știind că o minți, femeia care te-a așteptat ore în șir, fără să mai apari, femeia care a crezut în tine, deși avea atât de puține motive să o facă. Femeia aia s-a lăsat pe ea pentru tine, era dispusă să te aștepte pentru totdeauna dacă era nevoie, ea avea mereu o vorbă frumoasă pentru tine, indiferent cât o răneai. E femeia care te-a primit cu brațele deschise și care și-a călcat pe demnitate de dragul tău. E femeia care, dacă nu o recunoști la timp, va pleca. Își va pansa rănile în brațele altcuiva și o vei pierde definitiv. Tare mi-e teamă că vei fugi după ea, sperând să o găsești și va fi târziu.

Fă diferența între ea și celelalte și învață să o apreciezi și să o iubești cu adevărat. Fugi și strânge-o tare în brațe și ține-o așa mult…până uitați de voi. Îmbrățișeaz-o puternic, încât să-i lipești toate bucățile rupte din suflet. Nu-i mai oferi vorbe, nu mai găsi pretexte, nu mai profita de faptul că se întoarce în fiecare zi acolo, de câte ori o chemi. Pentru că în ziua în care ea nu va mai face asta, o vei căuta tu și ea va fi, deja, departe.

Mângâi-o, sărut-o pe frunte și ține-o lângă pieptul tău. Păstreaz-o acolo cât mai mult timp și iubește-o diferit, așa cum nu a fost învățată să fie iubită. Oferă-i altceva și așeaz-o în dreapta ta. Plimbați-vă împreună spre același viitor.

Fă-ți fericită femeia și, sub nicio formă, nu-i subestima sentimentele. Pentru că dacă o vei mai răni, își va aminti că merită mult mai mult, lucru pe care l-a uitat cu desăvârșire, în timp ce te iubea orbește.

Dragă domnule, aș vrea să știi că totuși te consider un bărbat adevărat pentru iubirea pe care ești capabil să o simți pentru una și aceeași femeie.

Cu drag,

O simplă femeie

6
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns