15781629_1504205206287140_5411771673034067746_n

It`s winter time !

Pentru prima dată, după mulți ani la rând, a nins de Crăciun. Mi-am dorit să se întâmple asta, pentru că am iubit zăpada de mic copil și mereu mă bucuram când cădeau primii fulgi. Cred că, fără zăpadă, Sărbătorile nu ar avea același farmec. Magia Crăciunului este redată de zăpada care scârțâie sub tălpi, de peisajul alb de munte, de bătaia cu bulgări, de colindătorii care vestesc Nașterea Domnului, de vizitele la bunici, de săniuță, întâlnirea cu prietenii din copilărie, mirosul cozonacului proaspăt și cald, al bunătăților așezate pe masă, mirosul clementinelor, brăduțul împodobit cu fel și fel de culori și luminițe, și, mai ales, familia. Sărbătorile în familie au fost și vor rămâne întotdeauna cea mai mare bucurie de Crăciun.

Se spune că de Crăciun, toate drumurile duc acasă. Toate drumurile duc către cei dragi, către bunici, bucuria cu care le colindăm celor dragi este un obicei care încă se practică în fiecare familie și care redă frumusețea Crăciunului.

Pe mine, a doua zi de Crăciun m-a condus spre bunici. Nu i-am vizitat de foarte multă vreme, așa că am considerat că e ocazia perfectă să îi văd, să le colind, să le spun cât de mult îi iubesc și să petrecem împreună această zi. Casa în care locuiesc ei este sus, pe deal. Și nu vă imaginați câtă frumusețe e acolo, în mijlocul naturii, pentru că oriunde ai privi, natura zâmbește. Fiecare anotimp aduce odată cu el un farmec aparte acelui loc. Acolo, încă de mică, mă simțeam într-un peisaj de basm, în care nu există probleme, agitație, tehnologie, e liniște, frumusețe și puritate. Acolo auzi cântecul păsărelelor în fiecare vară, acolo e locul perfect unde să te regăsești și să fii fericit.

Astăzi, bunicii m-au întâmpinat, ca de fiecare dată, cu lacrimi de fericire în colțul ochilor, în timp ce țineau, nerăbdători, brațele deschise, să mă îmbrățișeze. Mi-am dat seama că timpul a trecut chiar repede și că dorul s-a făcut din ce în ce mai mare, pentru că i-am ținut îmbrățișați, până am uitat de mine. Apoi m-au întâmpinat și ceilalți membri ai familiei și bucuria a fost completă când mi-am reîntâlnit prietenii din copilărie, cu care am crescut, cu care am cunoscut adevărata copilărie și privilegiul de a o trăi așa cum se cuvine.

Ajungând la bunici, am dat de un peisaj atât de frumos, de un peisaj de iarnă cum numai la ei am găsit întotdeauna. Un covor de zăpadă curată, de-mi era teamă să o calc, un peisaj cu brazi împodobiți în alb, aliniați, unul câte unul, la marginea pădurii, asemenea unor omuleți. Și, apropo de omuleți, am lăsat și noi, înainte de plecare, un om de zăpadă mare, de care să se ocupe bunicii, până când se va topi. Au promis. 🙂

Am petrecut o zi de-a dreptul minunată, alături de familie și nu m-am putut abține să salvez câteva momente, care să-mi rămână amintire în timp. Mai jos, sunt câteva dintre ele.

winterrr2

winterrrr6

15726783_1503378019703192_4278598338773761830_n

 

winterrr5

dscn4847

winterrrr8

winterwinter

winterrrr4

winterrr3

Astăzi am petrecut o zi perfectă de iarnă, de care mi-a fost tare dor.

Vă doresc Sărbători frumoase în continuare, alături de persoanele cele mai dragi vouă și un An Nou în care să vi se îndeplinească toate dorințele.

Imi doresc ca fiecare dintre voi să cunoașteți adevărata frumusețe a vieții, bucurându-vă de tot ceea ce aveți și iubind sincer.

 

 

 

2
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns