d41f3939655ae20937f96acf9b9e4be6

M-ai rănit. După care ai pretins că sângerezi. Ai înfipt cuțitul acolo unde mă durea. Dureai, acolo, undeva, în piept. După ce ai bătut multă vreme acolo în fiecare clipă, a început la un moment dat  să doară. Mă dureai. Nu mă plângeam, totuși. Era o durere suportabilă pentru o vreme. Îmi plăcea să mă consolez cu ideea că exiști, că ești acolo la locul tău, impregnat cu inima, cu sufletul, cu chipul, cu trupul. Uneori, îți simțeam vag atingerea, alteori apăsai insistent.

Erau, totuși, zile, în care nu simțeam nimic. Probabil plecai, probabil erai calm, liniștit, speriat de furtunile care se dădeau în mine și care mă speriau și pe mine, amarnic. Nu știam ce să fac și îmi fixam mâna pe inimă, crezând că te găsesc acolo, că mă vei ocroti și că vei potoli teama.

În ce moment plecai și eu nu simțeam? În ce moment lăsai gol spațiul pe care l-am umplut de tine cu atâta dragoste? În ce moment am ales, oare, să iubesc o inimă incompletă, în defavorarea uneia dispuse să mă iubească cum îmi doream eu? În ce moment am preferat întunericul, în defavorea luminii și mă chinuiam să vindec singură răni care n-aveau ce căuta pe sufletul meu?

Am crezut că inima mea era locul pe care ți l-ai ales să rămâi. Dar erai doar un chiriaș nestatornic, care călătorea neîncetat. Nu te mai săturai să cauți. Să te cauți. Uneori, să mă cauți. Mă găseai mereu acolo, așteptându-te, pentru că nu aveam de gând să plec. Și totuși, nu aveam de gând să mai rămân.

Până când ai venit iar. Tremurai de frig. M-ai luat în brațe și mi-ai sărutat buzele. M-ai mângâiat cum n-ai mai făcut-o vreodată și te priveam. Nu intenționam să-ți vorbesc. Voiam să te privesc și de atâtea ori îmi ocoleai privirea. Spuneai că ai nevoie de ajutor. Sângerai de dor. Sângerai de regret. Sângerai de mine.

Atunci mi-am dat seama că inima mea fusese eliberată complet. Te priveam și nu mai durea. Te atingeam și trecuseși, nu mai dureai. M-am vindecat de tine. Acela a fost momentul în care am început să te dor.

7
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns