bfe1bfdde3639e862f4b39da0e04274c

Sunt femeie și asta face totul, la fel ca tine, la fel ca ea  și ca toate care citesc acest articol. Suntem femei și ne place viața de femeie, deși alteori, tare ne-am dori să intrăm măcar pentru o zi în pielea bărbaților. Nu știu exact motivul, dar știu că nu din plictiseala de a fi noi înșine, ci din dorința de a încerca ceva nou sau de…a-i ințelege. Da, trebuie să-i înțelegem și pe bărbați, ei au acolo, undeva, logica lor, chiar dacă nu suntem mereu de acord cu ea și nu are sens să spunem că ei nu au dreptate niciodată sau că spun mereu prostii, pentru că nu e chiar așa.

Cu bune, cu rele, ei sunt acolo, ai noștri și știm că fără ei ar fi totul altfel, mai plictisitor, mai sec, mai fără sens. Ei sunt mereu acolo sa dea un farmec zilelor noastre, să le facă mai sărate, mai picante, mai dulci, printr-o floare, printr-o vorbă frumoasa, prin îmbrățișări, prin iubire și gingașie, prin modul în care ne gâdilă sau ne alintă, în care ne săruta fruntea sau mâna, atât de romantic.

Cât despre noi….noi suntem iubite, apreciate, respectate și asta ne face să ne simțim noi înșine întotdeauna. Bărbații se plâng uneori că suntem prea schimbătoare, că ba vrem, ba nu mai vrem, ba luăm, ba lăsăm, că ne plictisim sau ne răzgândim prea ușor. Ei bine, ne răzgandim nu pentru că n-am ști ce vrem de la viață, ci din dorința de a cunoaște, de a experimenta și alte lucruri, de a fi în pas cu moda că deh…așa suntem noi confecționate, din plăceri, mofturi și dorințe nevinovate. De cele mai multe ori vrem ceva mai bun sau ne gândim de două ori înainte de a avea ceva pentru a ști dacă într-adevăr acel lucru e cel mai bun pentru noi sau ne dăm timp să căutăm altceva.

Suntem nerăbdătoare atunci când așteptăm, atunci când timpul trece prea încet sau atunci când ne dorim ceva foarte mult, dar ne reține locul, spațiul, timpul. Suntem noi înșine prin toate astea și nu ne putem schimba, dar nici nu cred că cineva tânjește atât de mult după schimbarea noastră, pentru că, vrând, nevrând să recunoașteți, domnilor, voi ne iubiți just the way we are.

Nu suntem nicidecum complicate, așa cum spuneți unii, suntem la fel de normale ca și voi și consider că e nevoie doar să fim puțintel mai mult înțelese. Ce vă costă pe voi, domnilor, să fiți puțin mai răbdători cu noi, să ne acordați o privire mai profundă, dincolo de reacțiile impulsive sau zilele proaste, în care izbucnim și noi, ca tot omul? Cunoașteți-ne și dați-ne timp să fim și vesele, să ne vedeți fiecare parte a caracterului, atât lacrimile, cât și zâmbetul, fericirea aia de care, de cele mai multe ori, voi sunteți vinovați. Așa cum sunteți vinovați și de nervii noștri.

Noi avem nevoie să ni se acorde atenție, așa cum fiecare om are, de aceea ne dorim ca în prezența voastră, să fim noi înșine.

Așa cum se spune despre noi că ne răzgândim ușor și suntem de neînțeles, putem spune și despre bărbați același lucru: că vor prea multe sau că se plictisesc repede și câte și mai câte. DAR! nu e cazul să căutăm acul în carul cu fân și să scormonim după diferențe între femei și bărbați, ce am rezolva?  Deci: nu doar noi suntem ciudate, curioase, întârziate, orgolioase, egoiste, schimbătoare sau impulsive.

Bine, poate avem ceva mai multă pasiune pentru haine și farduri, într-adevăr, dar  și vouă vă  place să vă dichisiți, să stați mult în fața oglinzii pentru că părul nu stă ca la David Beckham, mușchiul nu se-ncoardă, iar cămașa albă nu e-n ton cu fața azi. După care vă dați seama că ați uitat să vă bărbieriți și apoi trebuie refăcută freza pentru că s-a stricat între timp. Și noi așteptăm după voi, deși pare (super) ciudat.

Și noi iubim simplitatea, serios, iar când ne aranjăm, trebuie doar să înțelegeți că suntem femei și avem nevoie de asta, o facem atât pentru voi, cât și pentru noi înșine și implinirea noastră de sine. Nu e un hobby să ne dăm cu ruj sau fond de ten, să ne îngroșăm genele cu rimel sau să retușăm pleoapele cu puțin eyeliner, așa cum vă imaginați, din contră, e o grijă pe care o avem față de noi înșine, așa ne punem în valoare mai mult, chiar și fără să exagerăm cu toate aceste „ingrediente”, ci doar cu puțin din fiecare și doar atunci când este cazul. Serios că uneori, facem asta doar pentru voi, dar voi nu știți să apreciați.

La urma urmei, suntem femei, nu cerem imposibilul, vrem doar să fim iubite pentru ceea ce suntem, apreciate și respectate la adevărata noastră valoare. Iar voi, domnilor, nu criticați o femeie, atâta timp cât nici voi nu sunteti atât de diferiți, la urma urmei suntem cu toții oameni.

Și de când atâta haos între femei și bărbați? Noi, femeile, nu suntem complicate, noi suntem doar flămânde de iubire. Așa că, mai bine ne-ați critica mai puțin și ne-ați iubi mai mult.🙂

Și singura noastră dependență e fericirea, după care fugim, uneori, o viață întreagă. Dați-ne șansa la ea și  vă vom face fericiți !🙂

2
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns