women-smoking-people-monochrome-taylor-mccutchan-wide

Îți scriu ție, celei care se crede puternică, dar de fapt nu e. Ție, celei care ieși în lume cu fața curată și-un zâmbet larg, în timp ce te minți amarnic. Ție, celei care încurajezi pe toată lumea să fie fericită și dai sfaturi tuturor oamenilor pe care încerci să-i convingi cât de bine îți merge.

Să știi că, în primul rând nu te iubești deloc. În al doilea rând nu te respecți deloc, iar în al treilea rând, te lupți cu tine însăți, când ți-ar fi atât de ușor numai să te iubești mai mult și să te valorezi mai mult.

Nu te mai lăsa călcată în picioare, apăsată de urme puternice de ură și de batjocură, în timp ce deschizi ușa celui care vine de la alta, ca și cum nu ar fi nimic.

Nu te mai lăsa târâtă prin noroi, când ai putea atât de bine să te plimbi sub soare. Omul care te iubește nu va avea niciodată mâinile și buzele așezate asupra altor trupuri, dacă sufletul lui te îmbrățișează pe tine. Omul acela nu va prefera niciodată să aleagă cand deja a ales de mult. El nu va alege niciodată o altă ușă și un alt pat decât al vostru, atunci când te iubește.

Bărbatul despre care povestești prietenelor tale că te înșală este cel căruia îi faci încă de mâncare, cel căruia îi speli, îi calci, iar el, îți calcă, la rândul lui, pe inimă. Te simți femeie? Te simți puternică, așa cum pretinzi, într-adevăr? Ridică-te de acolo, de pe preșul de la ușă, unde te-a așezat și construiește-ți un castel frumos unde să locuiești singură un timp, dar fericită.

Ai curajul să lași în urmă ceea ce te distruge și respectă-te pe tine însăți dacă îți dorești să fii respectată de ceilalți. Nu poți fi demnă de iubit din moment ce tu implori dragoste, atenție, afecțiune, grijă, respect. Astea trebuie câștigate. Iar omul care lovește, care te înșală, care te rănește, care te folosește pe post de casnică este cel mai grav coșmar al tău în timp ce tu îți plângi de milă.

O să te uimesc, dar nu e el de vină pentru ceea ce pățești tu. Vinovatul ești chiar tu pentru că ai permis să se întâmple totul. Să se ajungă aici. Ai permis, o dată, de două ori și, e o vorbă, cine face o dată, o va mai face.

Un bărbat adevărat își deschide sufletul în fața femeii lui și-și va arăta iubirea, nu-și va deschide palmele să o lovească.  Va încerca să facă din fiecare zi un motiv de fericire în doi. Dar pentru a putea trăi toate astea, îți trebuie timp.

Femeie, nu te mai condamna la nefericire din teama de singurătate. În cazul acesta, singurătatea e cea mai bună alegere. Cu cât vei fi mai prizonieră, cu atât mai puțin îți vei da șansa să cunoști bărbați care chiar merită cu adevărat. Și nu te aștepta să apară din prima sau a doua zi, lasă timpul să-i aducă în calea ta și trăiește fiecare zi alături de persoanele care te valorează cu adevărat. Abia atunci vei începe să te iubești tu, în primul rând.

Dacă mai ai puțină demnitate și respect pentru femeia care ești, pleacă. Și nu mâine, așa cum tot amâni, ci chiar acum.

0
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns