Sau, mai pe românește, ce mănânc, ca să fiu fit?🙂

Din fericire, am pozat câteva dintre mâncărurile principale din noul meu stil de viață, așa că vă voi arăta, în câteva imagini și descrieri, cum se prepară, cum se combină. (Cum se mănâncă știți deja😛 )

Nu sunt nicidecum un specialist în diete sau sport (cine stie, poate voi deveni :)) ), deocamdată sunt la început de drum, însă m-am documentat suficient de mult până acum pentru a ști exact ce e bine să fac și ce nu, așa că vă pot da câteva sfaturi din experiența mea, atât în materie de mâncare, cat și în materie de sport. Și pentru că mă întrebase cineva recent ce mănânc, cum mănânc și cât  mă antrenez, voi detalia o zi normală de sport + alimentație, pentru a vă da seama de cum stau treburile pe la mine.

Pentru mine, o zi normală de antrenament decurge chiar așa:

1.Mă trezesc la ora 8. Pot să spun chiar 8:30 pentru că, de obicei amân cu jumătate de oră alarma.

2.Beau 500 de ml – 1 l de apă cu lămâie pe stomacul gol. (Asta nu e tot, trebuie sa beți minimum 2 l de apă/zi, deci, mai adăugați, pe parcursul zilei, cu puțin efort, încă 1l-1,5l de apă. Nu beți sucuri acidulate și încercați, pe cât posibil, să eliminați toate băuturile dulci.

Optați pentru apă și sucuri naturale, e cel mai bine!

3. Dupa apă, îmi pregătesc o cafea neagră, tare, pe care o îndulcesc cu o linguriță de zahăr (dacă puteți să o beți amară, alegeți varianta asta, e mai ok). Nu adăugați lapte, pe cât posibil, pentru a-și face mai bine efectul.

P.S ! Se spune că, băută după apă, pe stomacul gol, la 1-2 ore după ce te-ai trezit, cafeaua accelerează metabolismul și dăm kg jos mai ușor. Eu o prepar  într-o cană mare, în care adaug cantitate puțin peste jumătatea cănii. Ideal este să încercați să prelungiți cât mai mult băutul cafelei, chiar o oră, o ora și jumătate. Își face mai bine efectul. (Secretul e să amânați prima masă cât mai mult).

4. Mă antrenez. Da, exact, pe stomacul gol, nu manânc nimic înainte. De ce? Pentru că doresc ca antrenamentul intens să consume din grăsimea mea și nu din ce mănânc înainte. Personal, eu aleg să mă antrenez așa, am suficientă energie pentru o oră de antrenament. Dacă nu vă simțiți suficient de energice pentru sport, așa, pe nemâncate, puteți mânca ceva ușor înainte cu 30-60  de minute, nu mai puțin, pentru ca mâncarea să se digere în timpul ăsta. Omletă, brânză, roșii, cașcaval, legume, ceva proteic.

5. După antrenamentul de o oră, îmi beau shake-ul proteic Fit Up. E foarte bun la gust, stimulează metabolismul și, mai mult decât atât, oferă proteinele necesare corpului. În articolul următor, voi face un review al produsului.

6. Până fac un duș, intervalul dintre shake și prima masa are timp să se deruleze liniștit. Așa că, după duș, merg repejor și-mi pregătesc prima masă consistentă a zilei. Azi am ales piept de pui cu brocolli, peste care am ras puțin parmezan, iar suplimentar, am ornat farfuria cu puțin sos asiatic picant, pentru un plus de savoare.

Cu sosurile, însă, nu trebuie să exagerăm, conțin și ele calorii de care ne putem lipsi liniștite, deci nu e musai să alegem sosuri. Iar, dacă alegem, trebuie sa fie o cantitate foarte mică, doar pentru gust.

Așa arată prima mea masă de azi.

dadada

 

Pentru masa de seară (sau ultima masă, cum o mai numesc eu), aleg o salată ușoară de legume crude: eu optez pentru o combinație de roșii, brânză feta, castraveți, ardei, porumb, sfeclă roșie , peste care presar oregano, sare și piper după gust, câteva picături de ulei de măsline, suc de lămâie și o linguriță de oțet. Legumele le puteți asorta dupa preferință, salata mea nu e strictă, fiecare alege ce legume preferă mai mult.

salata-de-cruditati

 

Pentru mai multe detalii sau întrebări, accesați pagina de facebook !

Follow me on Instagram !

3
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns