happy

Atunci când cauți lucruri și nu le găsești, amintește-ți că oamenii caută o viață întreagă după  fericire…

Noi, oamenii, vedem fericirea total diferit. Unii o văd prin iubire, alții prin frumusețe, alții prin bani, prin obiecte, alții prin sănătate, alții prin toate acestea la un loc și, totuși, sunt atâtea lucruri care ne fac fericiți. Întrebarea este cât de departe trebuie să mergem după fericirea asta? Sunt oameni care o văd ca pe o călătorie, își rezervă bilet din timp, ba își iau chiar și însoțitor, ca să o poată găsi mai ușor, pentru că altfel, se simt singuri. Alții pur si simplu pornesc la drum, fără să aibă vreo idee incotro se duc. Alții pierd o viață întreagă întrebându-se unde e fericirea lor de nu mai apare odată.

Păi, dragi călători, oricât de mult v-ar plăcea să călătoriți, fericirea nu este un drum dus-întors, nu necesită rezervare. Doar credință, atât.  Fericirea începeți să o căutați în voi înșivă, în suflet, în caracterul vostru, în relațiile cu ceilalți, în ajutorul pe care-l oferiți, în vorbele frumoase, nu vă faceți bagaje și nu vă luați bilete pentru a porni în căutarea ei. Fericirea nici măcar nu se caută, ea există deja. Răscoliți puțin în interiorul vostru și dați de voi acolo, așa cum sunteți, FERICIȚI.

Nu mai căutați fericirea ca pe un obiect. Nu o veți găsi nici în dulap, nici sub pat, nici în vreo valiză veche, prăfuită. Fericirea suntem noi însine. Fericirea e despre noi însine și despre ceea ce facem și ce simțim.

Ea este modul în care înțelegem tot ceea ce ne înconjoară. Întotdeauna trebuie semănată timpuriu, pentru a-i culege roadele mai târziu. Fericirea o găsim în noi însine, trebuie doar să știm cum să o căutăm.

Atunci când cauți lucruri și nu le găsești, amintește-ți că oamenii caută o viață după fericire…

1
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns