620aff0e3444c847a4a240fd65c7ee80

Și n-ai să-i vezi vreodată rănile, pentru că nu ți le va arăta. O femeie este puternică, etalându-și eleganța pe străzi pietroase, kilometri întregi, cu spatele drept, privind doar în față. Tu o privești insistent, dar nu ști ce ascunde, habar n-ai ce se află sub înaltul tocurilor, sub machiajul perfect, sub zâmbetul impecabil. Tu nu știi ce dureri ascunde, pentru că e atât de puternică, încât le ține pentru ea. Mereu ai să-i vezi doar eleganța, finețea și rafinamentul ei de femeie. Te va impresiona prin prezența ei și va lăsa în urmă mirosul unui parfum după care vei întoarce capul și de care-ți vei aminti mult timp.

Îți vei dori să o cauți și o vei face. O vei căuta o zi, două, trei, până în momentul în care o vei găsi. Și o vei vrea doar pentru tine. O vei invita elegant la un restaurant, unde să vă cunoașteți mai bine, vei vrea să o vezi dincolo de perfecțiunea pe care o afișează, aproape că-ți vei dori să o vezi așa imperfectă cum este ea, de fapt. Vei vrea să o vezi dimineața, nearanjată, cu părul dezordonat, ascunsă sub așternuturi albe, o vei vedea cum se adăpostește de razele soarelui, punându-și mâna la ochi și vei vrea sa vezi soarele în ochii ei căprui în fiecare zi. Îi vei pregăti cafeaua în ceașca ei preferată și o vei trezi cu săruturi în diminețile târzii. Îi vei mângâia părul și trupul. Ea te va iubi pentru toate astea. Ți se va dărui și vei fi primul bărbat care o vede goală. Goală în toate sensurile, dezinhibată, lipită de trupul tău ca de ceva de care îi va fi greu să se mai dezlipească vreodată.

Singura ta datorie va fi să o iubești dulce, dezinteresat, tandru, puternic, sensibil, cald. Să o iubești pentru tot ce-ți oferă numai ție, pentru ceea ce e numai în preajma ta. Să o iubești pentru toanele ei, pentru părul ciufulit de dimineața, pentru cafeaua pe care o beți împreună, pentru diminețile care, parcă, nu mai sunt așa apăsătoare de când ai cunoscut-o și pentru  pielea ei catifelată care miroase a tine zi de zi.

Iubește-o pentru că a ales să fie a ta, deși putea fi a oricărui alt bărbat. Iubește-o pentru că te iubește, pentru că îi pasă, pentru că-și face griji, pentru că te face să treci prin toate stările într-un singur minut, pentru femeia care e și totodată pentru copilul din spatele femeii.

Iubește-o, pentru că dacă vei alege să o rănești, va pleca. Tu nu vei realiza asta decât atunci când patul va părea imens, ecoul va răsuna prea tare și ea va fi prea departe pentru a o mai găsi. Și vei simți aceeași durere pe care o simțit-o ea când a ieșit pe ușă.

Doar că ea e bine acum. Ea își poartă durerea pe tocuri: incomod, dar elegant.

17
Distribuie mai departe

Lasă un răspuns